Már egy ideje gondolkodom, hová ez a nagy sietség kormányunk részéről? Ki és mi elől nyit menekülésszerűen keletre? Hová kéne vinnie az országot a térképről, hogy megússza amit tett? Egyáltalán megúszható? Elkerülhető a több felől várható felelősségre vonás ha még nagyobb bűnök esnek meg?

A témában több igen érdekes cikket találtam eddig. De ma egy olyat, ami sok egyéb információ mellett elég jó magyarázatot ad mindezekre, mivel ismét megmutatja kormányunk valódi istenét.

Igen, jól látod. Ő Mammon. A pénz, a mohóság és a mérhetetlen anyagiasság istene. Hívei szerint nincs olyan, aki képes ellenállni neki.

Az ő nevére felesküdve történnek itt a dolgok az áldeviza hitelektől mutyikon át, szerződések megszegésén keresztül, a művallásosság bevetésével mindenkin átgázolásig.

Ó ne hidd, hogy csak a népen gázolnak át! Átgázolnak keleten, nyugaton bárkin rezzenetlen arccal. És hiába reménykedik bárki abban, hogy olyan szerződést köt velük, ami alól nem bújnak ki! Ugyanis egyetlen cél van számukra: az életünk árán is hatalmon maradni.

Most ez épp az áldeviza hitelek forintosítása. Aminek révén a kormány felelősségére - amely épp uralmon van, és teljes jogú felelőse annak, hogy ez megeshetett  - nem lesz bizonyíték, az adós meg úgy kerül utcára, hogy pontosan követi a diákhitelesek útját. A tartozás soha nem fogy el. Rabszolga lesz ezáltal az adós és leszármazottai, minimum hetedíziglen.

Persze a megoldást olyanoknál keresi, akik pontosan tudják: a kormányunk tagjai aktív részesei voltak valamikori kiutasításuknak innen. Emiatt nagyon sok pénzünkbe kerülő hatalmas létbizonytalanságba döntik országunkat.

Miért a pénzünkbe kerül? Mert az államnak nincs pénze. Az állam a lakosság által befizetett pénzzel vagy gazdálkodik, vagy hazardírozik. Nálunk az utóbbi folyik. Miért? Mert a kormány menekülni próbál. Mi elől? Erről szól a cikk amit említettem:


Szemenyei-Kiss Tamás:
Egy magyar polgári jogi szervezet feljelentést tett a svájci főügyészségen

Február – március tájára prognosztizálható, hogy kirobban a világban a magyar deviza alapú csalás következtében legkevesebb 10 milliárd svájci frank összegű, fedezetlen számlapénz kibocsátása miatti botrány. A „pénzhamisítás” fogalmi köre ma már nem csupán a fizikai bankjegy másolatokat takarja, hanem a törvényes fedezet nélkül kibocsátott fizetőeszközöket is.

A magyar kereskedelmi bankok 2004 és 2010 között mintegy 7.000 milliárd forint (nagyságrendben mintegy 40 milliárd CHF) értékben adtak ki 5-25 éves időtartamokra különböző szerződésekben deviza alapú hiteleket.

A DAC csoport álláspontja szerint ezek olyan forint kölcsönök voltak, amellyel egyetlen országosan egységes rendszerben, a szerződésektől függetlenül, azokban nem is jelzett módon, súlyosan kárt okoztak az adósoknak, és a magyar állami költségvetésnek egyaránt. Erről az általunk bizonyítható állapotról 2013-ban feljelentést nyújtottunk be a legfőbb ügyészségre.

Ezt az álláspontot a Bankszövetség végig tagadta, és ők Európa és a magyar kormány felé egyaránt ezeket a kölcsönöket jogszerű, devizakölcsönnek állítják be a mai napig.

E tényeket elfogadva a DAC csoport 2014. január első hetében feljelentést nyújtott be a svájci államügyészségen, és az európai központi bankhoz, hogy állapítsák meg: milyen alapon és mekkora értékben bocsátottak ki a magyar kereskedelmi bankok idegen devizát a magyar pénzügyi jogszabályokra hivatkozva, tényleges pénzeszköz fedezet nélkül..

Álláspontunk szerint egy bank idegen valutát csak annyit adhat ki az ügyfelei részére, amennyivel a kölcsön teljes futamidejére rendelkezési joga van. A magyar pénzügyi jogszabályok alapján, a tartalékrátára alapozott számlapénz „teremtésre” ugyanis csak forintban lehet jogszerű lehetőség!

Felmerül a kérdés: mitől egységes hungarikum – csalás a deviza alapú jogügyletek összes egyedi szerződése?

Feljelentésünk bizonyítékát a következő tények adják:

Az adóst és az államot egyaránt, három olyan nagyon egyszerűen, banki bizonylatokkal bizonyítható tétellel károsították meg, mely az egyébként a Kúria szerint jogszerű szerződésekben nem is lelhető fel.

Az első a jogtalan, rejtett deviza kereskedelem. A csalók arra az elavult társadalmi tudatra alapozva, hogy minden devizát a bank automatikusan forintosít, a deviza tulajdonos adós megkérdezése és felhatalmazása nélkül, önhatalmúlag forintosították, és ezzel a vételi és a kereskedelmi ár közti különbséggel, számlaadás nélkül megkárosították. Ma a törvény szerint a deviza tulajdonos szabadon rendelkezhet a rendelkezésére bocsátott deviza felett.

A második, a legjelentősebb értékű csalás, a nem létező pénzeszköz – a deviza egyenlegek – árfolyammal történő felszorzása, az egyenleg-hamisítás. Ebben a szabályos ügyletben mindent a forintból, a valódi pénzből számolnak vissza devizává, azaz nyilvántartási számmá. Ennek következtében minden hónapban külön értékű nyitó és záró deviza egyenlegnek kellene lennie, mert az árfolyam változó. A bankok folyamatos deviza görgetése azt jelenti, hogy a számviteli törvényt megszegve, jogsértő módon értékelik a deviza átváltásokat.

Dr. Kriston István európajogi (pénzügyi) szakjogász a Magyar „deviza”-„hitelesek” védelme érdekében az Európai Bírósághoz fordult. Magyarország tagállamban a bankok megkerülve a tőkepiaci szabályokat kölcsön jogcímén tőzsdén kívüli deviza határidős tömeges – mintegy 1.000.000 db deviza alapú szerződési – ügyletet kötöttek a fogyasztókkal. Lényegében a bankok kölcsönbe burkolva, kölcsön címén összetett pénzügyi eszközt tartalmazó pénzügyi terméket értékesítettek a fogyasztóknak.

Ez az egyetlen oka annak, hogy. Magyarország a világon egyetlen ország, ahol az előírt törlesztés ellenére nem csökken, hanem nő a tartozás!

A harmadik bizonyíték az egyenleg-hamisítás egyenes következménye: ha magasabb az egyenleg, akkor a százalékosan származtatott kamatok és költségek is magasabbak a jogosnál.



Mindezek fényében nem tartom véletlennek, hogy az országban a pénzügyi ellenőrzés és a jegybanki feladatok egy olyan központi bank illetékességébe kerültek, amelyről a lakosság azt gondolta: létezése folyamatos volt már nagyon régóta. Tévedés. A bankot 2013-ban alapították meg.

Ez úgy gondolom pont annyira meglepi az olvasók jó részét mint az, hogy az OTP is csak kevesebb mint 28 százalékban hazai tulajdon, sőt tulajdonosainak egy része ismeretlen.

Az országban folyó rablógazdálkodás megállítását mindazok a külföldi partnereink a kormánytól várják, akikkel szerződése van az országnak, vagy országunk államközi egyezmény révén elkötelezett. Ez az a pont ami miatt most az időhúzás, a pávatánc, az uszítás folyik. Akik ehhez asszisztálnak éppúgy nem fognak tudni elbújni a bekövetkezők elől, mint azok, akik ellenzik ezt a hozzáállást.

Tudomásul kell vegyük: nincs kire mutogassunk se égen, se földön, se a határokon belül, se a határokon kívül. Csak magunkra.. Velünk fognak tartani azok is, akiket mézesmaszlaggal fogtak meg szavazónak, ma meg már a fejük felett lebeg a megélhetési állampolgár és a megélhetési bevándorló titulus is.

Az, hogy bárki miből fog itt megélni még nem tisztázott...

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A megjegyzések moderáltak, jóváhagyás után lesznek láthatóak.