Ezt 2009 decemberében írtam,.
A 2015. február 12 csütörtöki ítélet fényében talán nem érdektelen olvasmány.

Minden megtörténhet

Hunvald György, szülőföldem és lakóhelyem, Erzsébetváros polgármestere nyilatkozik a tévében. Hosszú idő után most először nyilvánul meg a nagy nyilvánosság előtt. Igaz, nem önszántából kerüli a közvéleményt: a hetedik kerület első embere február óta előzetes letartóztatásban van.

Hivatali visszaéléssel, vesztegetéssel, csalással, magánokirat-hamisítással vádolja őt az ügyészség.

Ha csak a fele igaz, már akkor is gazember.
Ha csak a fele nem igaz, akkor gazemberség, ami történik….

…Hunvald mellett más gyanúsítottjai is vannak az erzsébetvárosi ingatlanügynek, közülük majdnem mindenki sitten várja sorsa fordulását. Jobbra, vagy rosszabbra fordulnak majd ezek a sorsok - hogy mit hoz a jövő, nem tudni.

Egyetlen ember van a gyanúsítottak közül szabadlábon. Czibula Csabának hívják ezt az embert, foglalkozására nézvést fideszes politikus. Aki, miután a többieket sorra letartóztatták, előbb horvátországi nyaralójában húzta meg magát, majd Mexikóba szökött.

Szép távoli ország, abból a szempontból pedig kifejezetten kellemes, hogy nincs kiadatási egyezménye Magyarországgal.

Czibula Csabát távollétében azzal vádolják, hogy egy másik gyanúsítottól több millió forint kenőpénzt fogadott el.

Mexikóig futott a vád elől a Fidesz-közeli emberünk, utol sem érik soha többé. Senki sem tudja, hol van ő, és merre jár. Talán még Orbán pártelnök sem sejti, pedig ők a feleségével júliusban Mexikóban nyaraltak. Akkoriban többen is szóvá tették, hogy miközben a Vezénylő Tábornok párttársait arra utasította, hogy senki ne menjen szabadságra, mert bármikor megbukhat a kormány, ő Mexikóban múlatta az időt.

Nem került sokba az út, mert egy közelebbről meg nem nevezett barátnál húzták meg magukat. Egy ismeretlen amigónál, akinek a nevét sem az ilyen ügyekben igen találékony Magyar Nemzet, sem a hasonló kvalitásokkal bíró Hír TV nem tudta kiszimatolni.

Vajon, ki volt ez a titokzatos barát? Rossz az, aki rosszra gondol -elhessegetjük a gondolatot, hogy netán Czibula úr lehetett a szíves vendéglátó.

Hunvald György ártatlannak mondta magát az ATV-nek adott interjúban. Ha nem olvastuk volna Kende legújabb könyvét, gúnyosan legyintenénk: naná, hazudik és fényezi magát.

De mi nemcsak a Kende könyvét olvastuk, ennél is keményebb dolgok történnek velünk: itt élünk ebben az országban.

És Kaya Ibrahim, valamint Joszip Tot óta már nincsenek illúzióink az igazsággal kapcsolatban.
Lehet, hogy Hunvald nem ártatlan. Lehet, hogy az.
Minden megtörténhet. És legtöbbször meg is történik.



Minden vádlottat felmentett a Fővárosi Törvényszék csütörtökön abban az ügyben, amelyben mintegy 50 millió forintos, megbízási szerződésekkel kapcsolatos hűtlen kezelés miatt emeltek vádat Hunvald György, Weinek Leonárd és hat társuk ellen - számolt be a Hunvald-ügy című blog. A bíróság ezzel helybenhagyta a Pesti Központi Kerületi Bíróság 2013 októberében meghozott elsőfokú ítéletét.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A megjegyzések moderáltak, jóváhagyás után lesznek láthatóak.