Szerző: Ceglédi Zoltán

Abban, valljuk be, igaza van a fideszes újságíróknak és névtelen bloggereknek, hogy nem kóser, ami a bevándorlók körüli kommunikációban zajlik.

Ne tagadjuk le, ami nyilvánvaló: tényleg egy erőszakos kisebbség uralja a migránsokkal kapcsolatos vitákat. Rózsadombi villáikból üzenik meg, írnák elő az általuk egyébként egyáltalán nem ismert magyar népnek, hogy milyen életidegen dolgokat kéne azoknak gondolniuk a bevándorlókról. Nyafognak, hisztiznek, nyekeregnek, brekegnek, hogy hogyan utazik, milyen szendvicset eszik, milyen ruhában jön a bevándorló. Csak ezt tudják szajkózni, és közben „elfelejtkeznek” például az éhező magyar gyerekekről. Semmit nem tesznek azért, hogy a magyaroknak jobb legyen. Bármi is történt az elmúlt időszakban a sajtóban, tény, hogy továbbra is ők uralják a magyar médiát: amit nem közvetlenül, azt közvetett befolyással. Egy erőszakos és tehetős kisebbségről beszélünk, akik soha semmilyen önálló értéket, piaci szempontból is értelmezhető produktumot nem állítottak elő, de a magyarok zsírján mégis szépen felpuffadtak. Ezekkel történhet már bármi, mindig gazdagok maradnak. A magyar kultúrát csak karikírozni képesek, saját, torz elképzeléseik szerint, és a saját szubkultúrájukon kívül mindent értéktelennek, elpusztítandónak ítélnek. Folyamatosan munkálkodnak azon is, hogy külföldön még rosszabbat gondoljanak rólunk. Most pedig ez: ránk erőszakolnák a saját véleményüket a bevándorlókról, ezt pakolják ki a kirakatba, és közben elárulják a magyarokat, nem törődnek velük.

Ez az erőszakos kisebbség a Fidesz.

Bő fél éve egyáltalán nincs semmiféle értelmezhető tevékenysége a kormánynak, csak a bevándorlóellenes fröcsögés és sipítozás. Előtte sem a kormányzásban voltak a legerősebbek (netadó, drogteszt, szevasztok), de mióta év elején Orbán Viktor kijelölte az irányt, azóta lényegében csak erről szól a tevékenységük. Amikor legközelebb azt az érvet süti el valamelyik kormánypárti nethuszár, hogy „bezzeg az éhező magyar gyerekeken miért nem segítenek”, vegye észre, hogy ő maga ismeri el, hogy öt év Fidesz-kormányzás után már a saját szavazók szerint is komoly probléma a gyermekéhezés Magyarországon. És ennek megoldása nem a lelkes civilek dolga lenne, akik saját pénzük, szabadidejük kárára próbálnak emberségesen viselkedni, hanem a kormányé. Az éhező gyerekekről szóló kérdés a Fideszhez szól.

Az pedig, hogy immár fél éve kamukonzultáció, több hullámban támadó plakátkampány, pengés próbakerítés és otromba, idegengyűlölő szólamok uralják a kormányzati tevékenységet, egyúttal azt is jelenti, hogy nincs más. Ez most a kormányzás, és ez most a Fidesz. Mert igen, a bevándorlás komoly probléma, de kezelése ebben a ciklusban körülbelül annyiba kerülne, mint egy közepes focistadion. De pont ezért nem lesz most sem konszolidáció, hiába „szivárogtatták ki” korábban „kormányközeli forrásaink”. Ha ugyanis nem lenne folyamatos hadiállapot és csatazaj, akkor a beálló csöndben, az elülő por után kitisztuló horizonton feltűnne a kudarc. Az, hogy ez az erőszakos, elnyomó kisebbség csak uralkodna, de felelősen kormányozni még mindig nem tud, és nem is akar.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A megjegyzések moderáltak, jóváhagyás után lesznek láthatóak.