Ha valaki nem érti, hogy miért tűrik a magyarok a diktatúrát, a jogállam felszámolását, a hatalmi ágak szétválasztásának megszüntetését, az alkotmányos rend megdöntését és az emberi jogok lábbal tiprását, akkor el kell olvasnia egy amerikai férfi beszámolóját, aki magyar nőt vett feleségül, és Magyarországra költözött.

Az amerikai észrevette a magyar karakter egyik legfontosabb jellemzőjét. Meglepődött azon, hogy a magyaroknak a legfontosabb kérdés az, hogy „Mi lesz az ebéd?”.

Zseniális megfigyelés, amely mindent elmond erről a népről. Kifejezi a brutális materializmust, a nemes és fennkölt értékekkel, eszmékkel szembeni közönyét, hogy a hasa vezeti.

Csak az érdekli, hogy mi lesz a mai ebéd. Nincs ennél fontosabb, és mindent kész feláldozni, odadobni a testi ingerekért, az anyagi javakért, a jóllakásért, egy tál lencséért. A szabadság, az emberi méltóság semmit nem ér olyan embereknek, akiknek a legfontosabb szervük a gyomruk, és nem a szívükkel, nem az eszükkel, hanem a hasukkal gondolkodnak.


Magyarország nem keresztény ország, egy ország nem is lehet keresztény, csak egy egyén, hanem a hasimádók országa. Zsigeri materialisták, érzéki és testi emberek. Ezek azok, akik addig adnak fel mindent a napi ebédért, hogy a végén se szabadságuk, se jogaik nem lesznek, és a napi ebédet is elveszítik. Mert addig nem tudnak gondolkodik, hogy ebéd csak addig lesz, amíg jog és szabadság van.

De ha nincs ebéd, akkor vége a világnak. Ez az a pont, amit nem tűrnek. Akkor fellázadnak és akasztanak. Ez a barbarizmus szintje, nemhogy a kereszténység, de még a pogányság szintjét sem éri el. Ez a nemzeti identitás lényege.

A magyar zászlóra nem koronát kéne tenni, hanem egy nagy hasat. Akkorát, amekkora Orbánnak van, aki még ebben is kifejezi ennek a népnek a lelki világát és az értékrendjét. Ezért szeretik, és tudnak azonosulni vele. Egy nemes lelkű embert már régen elzavartak volna.

3 megjegyzés:

  1. Ez az ebéd dolog sajnos nagyon igaz. Lehet, azért látom mert nem tartozom abba a táborba,ahol ez első számú/lét/ kérdés. De szomorú, hogy főleg olyanok állandó témája,akiknek nincsenek anyagi gondjai, tehát nem probléma,csak beléjük ivódott" létkérdés"Sajnos annyira, hogy esély nincs változtatásra. Bizonyíték a rengeteg kövér ember,és hogy nagyobb részük el is fogadja önmagát, és normálisnak tartja az evésközpontú életet.

    VálaszTörlés
  2. Nincs igaza Bartusnak. A magyar nem a hasa miatt olyan, amilyen. A magyarnak évtizedek óta ezt sulykolják, amit most Bartus is tesz. Hogy semmirevaló. Hogy örök vesztes. Kérdezem én, ha egy gyerek soha nem kap dicséretet, csak szapulják, abból milyen felnőtt is lesz?
    Nem szeretem az ilyen negatív cikkeket. Földbe döngöl, és nem felemel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem a kettő együtt igaz. Amíg van ebéd a magyar nehezen mozdul. Az úgysem sikerül sulykolása meg különösen visszaveti mindentől.

      Ezekkel együtt úgy látom, hogy Bartus megmondóemberré szeretne alakulni. Olyanból meg akad egy jópár, akikből elegünk van.

      Az az érzésem, hogy itt az fog megmozgatni bármit, aki egyenrangú félként kezeli az embereket. Ezért volt sikeres a netadó tüntetés.

      Törlés

A megjegyzések moderáltak, jóváhagyás után lesznek láthatóak.