Az allergiát évtizedek óta úgy kívánják tudatosítani az emberekben, hogy az illető különböző anyagokra allergiás, az azokkal való találkozás káros az egészségére. Az esetek jelentős részében az ilyen anyagokat egyenesen betegség okozónak tüntetik fel.

A legjobb hírem az érdeklődők számára, hogy ez színtiszta hazugság. Zsigerből jövő megtévesztés, melynek hátterében elsősorban anyagi okok húzódnak meg.

Kinek, vagy kiknek áll ez érdekében?

Nem tudom, kedves olvasóm, mennyire vagy tisztában a gazdasági viszonyokkal? Mit gondolsz, melyik az a gazdasági ágazat, amely a legtöbb hasznot hozza üzemeltetői számára?

Ha esetleg bármi kétséged lenne, ez a vegyipar, amelybe az élelmiszer és gyógyszeripar is tartozik.

Miért fontos ez számunkra az allergia szempontjából?

Az első és legfontosabb ok az, hogy az allergiát nem az okozza, ami kiváltja. Az allergia oka egy immunrendszeri reakció. Méghozzá egy túlzó reakció egy nem veszélyes dologra.

Normális helyzetben az immunrendszer észreveszi és elpusztítja a szervezetet támadó vírusokat, baktériumokat, rákos sejteket.

Legyengült állapotában a szervezet nem képes önmagát megvédeni, így a legegyszerűbb fertőzések éppúgy a halálához vezetnek, mint a rák.

Melyik szervünk, szervrendszerünk érintett ezekben?

Elsősorban a máj, mint a méregtelenítés központja. Emellett a kiválasztó szervek és a keringési rendszerek. Amelyek - jogosan - nem tudják feladatukat ellátni.

Miért nem képes a máj megfelelően ellátni a feladatát?

Túl van terhelve. Gondolj bele, milyen feladatokat adsz a májadnak nap - mint - nap:
  • Veszel reggelire állományjavítókkal, ízfokozókkal tuningolt kenyeret. Hozzá egy kis ki tudja miből berhelt, hasonló kiegészítőkkel telenyomott felvágottat, gyorsérlelő vegyszerrel készült sajtot mellé, némi agyonvegyszerezett zöldfélével. (Ez még klasszisokkal jobb, mint a gyorséttermi reggelik!)
  • Ebéd mondjuk a munkahelyeden. Ahol melegen sajtolt napraforgó olajjal - sokkal - csinálnak mindent. A napraforgónál napalmot használnak érésgyorsítónak, meghatározott időben lehessen aratni. Persze van az ebédben hús is. A húsállatot vegyszeres tápokkal és hormonokkal etették levágásig.
  • Vacsorára mondjuk egy rántotta. A tojás ketreces tartású tyúkból jön, amelyik még arra is vegyszert eszik, hogy a tojássárgája sárga legyen. Napot és természetes ételt sose látott. Kenyér, szalonna, stb... mint reggel és délben. Emellé a tojás nyálkásítja a beleket, gátolva a tápanyagok felszívódását.
Gyermeked számára persze jót akarsz, ezért adsz neki tejet. A tehén hormonozott, antibiotikumozott  (betegségmegelőzés címén kapják az utóbbit, jut belőle disznónak és szárnyasoknak is). A megfelelő kalciumtartalom elérése érdekében persze a tejbe kevertek némi oltott meszet is.

Kap csokit, cukros üdítőt, aszpartamos rágógumit, ne romoljon a foga. Az egyszerű cukrok persze tönkrevágják a hasnyálmirigyét és laza alkoholos erjedésbe punnyadnak benne, erőteljes savasodást okozva. Ugyanezt remekül tudja produkálni a finomliszt is, ami a sütikék alapanyaga is. Az aszpartam meg azonnal átalakul hangyasavvá, közvetlen idegméreg. Először azon bukott meg, mikor a sok aszpartamot fogyasztók elkezdtek megvakulni.

Állataink sincsenek jobb helyzetben. A haszonállatok helyzete egyértelmű a nagyüzemi tartásban. A kedvencként tartottak vagy a vegyszeres növényeket, vagy a haszonállatok húsát vegyszerezett növényekkel és különféle gyógyszerekkel kombinálva eszik.

Mi történik a fel nem dolgozott méreganyagokkal?

A fentiekben leírt irdatlan mennyiségű mérget kellene a májnak naponta feldolgozni. Ettől egy idő után megváltozik a máj működése. Próbálja ellátni ezt a feladatkört és a szervezet védelmét egyaránt. Felpörög, túlhajtódik, jönnek az allergiás időszakok.

Emellett ami méreganyaggal nem bír azt eltárolja zsírban. Ebből adódik az elhízás 90%-ban.

Aztán egyszer elfárad. Amikor ez eljön, akkor következik be az autoimmun betegségek nem fertőzésből eredő sorozata és a daganatos problémák sora.

Érdemes tudni, a táplálkozás mellett az elektroszmog és a levegő szennyezettsége is közrejátszik a megoldandó feladatokban. A légszennyezés - a közhiedelemmel ellentétben - közvetlen hatással van a vastagbélre is, mely nemcsak az emésztőrendszer, hanem a légzőrendszer része is.

Akkor most hogy is van ez az allergia?

A túlterhelt és felpörgött immunrendszer betegségtüneteket produkál, mikor bármivel kapcsolatba kerül, ami plusz feladatot jelent épp számára. Ezt az allergiát kiváltó bármit természetesen meg is jegyzi. Amikor épp túlterhelt, reprodukálja is.

Különösen gyönyörű, mikor egy éppen túlterhelt immunrendszerű szervezettel közvetlen érintkezésbe hoznak allergiát kiváltható anyagokat. Jó esetben az illető mindenre allergiás lesz azontúl, amivel a vizsgálat során találkozik.

Persze léteznek alternatív vizsgálati módszerek, de azok képtelenek arra, hogy további allergiák kiváltásával sokkolják az allergiás személyt / hozzátartozóit / gazdáit - függően attól, hogy az allergiás felnőtt, gyerek, vagy állat. Ha a sokkolás elmarad, a gyakori orvoslátogatás és a folyamatos gyógyszerszedés is. Nem lesz ami tovább rombolja a májat, immunrendszert, tovább hizlalja az allergiást. Így még a fogyókúrás tanácsokkal is bajban leszünk.

Mit tudsz tenni?

Első lépés:

El kell kezdeni szervezeted megtisztítását, elsavasodásának megállítását. Nincs velem szerencséd. Nem fogok eladni neked semmit. A következő feladataid vannak:
  1. Igyál több vizet. Amennyire lehet tisztát. Semmiképp ne ásványvizet (mélyről bányásszák az emberi szervezet számára testidegen anyagokkal van tele).
  2. Nyugodtan igyál búzafűlét, árpafűlét.
  3. Egyél leveses gyümölcsöket, zöldségeket.
  4. A béltisztításhoz egyél több árpát. Egyébként is használj többféle gabonát.
  5. A zsíroktól segít megszabadulni a retek.
  6. A lúgosításhoz használd a frissen facsart citromot.
  7. Cukor helyett használj gabonaszirupot.
  8. Fasírtot, ragut, levest, pörköltet simán lehet hüvelyesekből is csinálni. Módosítsd az arányokat. Húst akkor egyél inkább, mikor sok fizikai megterhelés ért a nap során. Akkor is elsősorban természetes táplálékon tartott háztáji változatú állatét, vagy vízi állatét.
  9. Ne használj előre kevert, ízfokozót tartalmazó fűszereket.
  10. Ételeidhez finomítatlan tengeri sót, finomítatlan bányászott sót, vagy gyógyszertári sót használj. Ezek vegyszermentesek.
  11. Minden nap egyél édességet! Ha sütemény, legyen benne teljes kiőrlésű liszt is, vagy egyszerűen használj kölest, kuszkuszt, bulgurt. (Sütőpapírozott tepsibe öntött kuszkusz, arra rá jó leveses kompót - mire megsül a kuszkuszból tészta lesz mindenféle faxni nélkül. - hasonlóan bonyolult ötletekért zaklass bátran.)
Ahogyan egyre kevesebb méreganyag jut a szervezetedbe, úgy fogja az a régebben lerakódott zsírokat magától lebontani, saját működését helyreállítani. Visszaáll természetes testsúlyod, elmúlnak az allergiák is.

A következő: a mozgás.

Erről tudni kell: minél nagyobb a súlyod, annál inkább olyat kell választanod, ami kevéssé terheli az ízületeket. Úszás, vízi torna, bicikli, fekve tornázás (nem súlyemelős és nem felülős hasizom gyakorlatok!!) a kezdet. Remek módszer a tánc és a szex is. Futás és hasonlók csak kisebb súlyfelesleggel rendelkezőknek ajánlott. A mozgás érdekes hatással van az allergiára is.

Ma pont ebben a témában került elém egy parlagfű allergiás levele:

„Érdekes dolog, hogy ha rendszeresen (legalább minden másnap) lefutom a 3 km-t „tüdő kiköpős” tempóban és úgy leizzadok mintha zuhanyoztam volna, tünetmentes vagyok. Ráadásul lakott területen kívül ahol van parlagfű bőven. Asszem az izzadás a lényeg, mert favágás a tűző napon is hasonló hatással volt.

Ha viszont nincs lehetőségem ezekre akkor 2-3 nap és itt a vég.

Az izzadással tulajdonképpen jelentős salak és méreganyagot tol ki a szervezetünk. Az orrváladék képződés is tisztulási funkciót szolgál, az izzadás is.

Tehát a fő hiba bennünk, van a második pedig a mezőgazdasági gyomirtó szerekben. Ugyanis az őshonos gyomokat kiirtja ezáltal a parlagfű konkurencia mentesen tud növekedni. Ugyanis a parlagfű túléli a csírázást gátló gyomirtókat.

A bio napraforgó táblák miért parlagfű mentesek? Azért mert nem használnak gyomirtót, és ha van libatop és egyéb őshonos gyom akkor nincs parlagfű. Ennyi a titok nyitja. Minden olyan egyszerű csak mi bonyolítjuk túl.

Sajna le kell mondania az emberiségnek a kemikáliák használatáról és akkor talán újra vissza billen a természet az egyensúlyi állapotába.

Üdv: Tóth Tamás”

A harmadik lépés:

Te döntesz! Szabadon választott, melyik a számodra szimpatikus út. Allergiamentesen, vagy vegyszeres úton csökkentett tünetekkel. Én az allergiamentességet választottam.

Ha arra tartanál amerre én járok, nem lesz könnyű az út eleje. Lehet hónapokba telik mire eredményt érsz el. Semmi más nem kárpótolhat érte, csak azok az évek, amik utána jönnek.

7 megjegyzés:

  1. Apró kérdés. Cigi, kávé, alkohol. Ezekkel mi a helyzet? Igazából nálam a kávé a probléma (Van, hogy 2 nagy csészével beverek egy nap). Többivel egyáltalán nem kerültem komolyabb kapcsolatba. Ciginél csak annyi, hogy beszívom más füstjét. Alkoholnál pedig pár sör havonta

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A cigi semmiképpen nem használ a szervezetnek. Kifejezetten vegyszeres, függőséget okozó adalékokkal telített. A tüdőn kívül erősen terheli a májat is. A más füstjében ugyanúgy benne vannak ezek az anyagok. Ha van rá módod, kérd meg a társaságot, ha lehet másutt dohányozzanak.

      Az alkohol esetében a mértékkel és tartózkodással kitétel ha nem azt jelenti, mint az ősrégi viccben: "Mérték a vödör, tartózkodás az asztal alatt", azaz alkalmanként 1-1 pohár bort, vagy sört jelent, gondot nem okozhat.

      A kávéhoz van jó és rossz hírem: kétféle kávét lehet kapni. Az egyik olcsó, viszont sok kellemetlenséget tud okozni, ez a robusta. A másik kávé típus az arabica. Utóbbi nem csinál savat, nemigen vannak mellékhatásai, koffeintartalma a pörkölés módjától függően változik. Az arabica kávé nem befolyásolja semmiképp az allergiás reakciókat.

      Annyit érdemes tudni, hogy a legmagasabb koffeintartalma a világosra pörkölt bécsi stílusú kávénak van, míg az erősen karakteres ízű, fekete, erősnek gondolt olasz pörkölésű szinte semmi koffeint nem tartalmaz.

      Sokkal több problémát tud okozni a kávé esetében a vele elfogyasztott finomított cukor, illetve a nagyüzemi tej, vagy a mesterséges, tejszínnek látszó tárgyak.

      Nagy valószínűséggel az egyik legkülönlegesebb kávét én iszom (meg a közvetlen környezetemben élők). Ez a következőképp készül:

      Az edénybe amibe a kávé kifő egy teáskanálnyi őrölt (kevésbé kényeseknek morzsolva is jó) parlagfüvet teszek. A poharamba belefacsarok 2-3 csepp citromlét és hozzáteszek egy kiskanál mézet (termelői, nem hőkezelt, nem cukorral etetett méhektől).

      Törlés
    2. Na és persze a jóféle házi pálinka sem árthat :)

      Törlés
    3. "Minden nap egyél édességet! Ha sütemény, legyen benne teljes kiőrlésű liszt is, vagy egyszerűen használj kölest, kuszkuszt, bulgurt. (Sütőpapírozott tepsibe öntött kuszkusz, arra rá jó leveses kompót - mire megsül a kuszkuszból tészta lesz mindenféle faxni nélkül. - hasonlóan bonyolult ötletekért zaklass bátran.)"

      Lehetne még hasonlóan bonyolult ötleteket kérni? Mert akkor kérnék szépen!

      Törlés
    4. Itt a sütőtök szezon. Feleségem szokott ilyenkor sütőtök golyót sütni: Sütőtök megsütve, kevés petrezselyemgyökér, vagy pasztinák hozzáreszelve. Ebből golyót gyúr, a golyó közepébe mazsolát, vagy mazsolát és egy negyed diót tesz, azt mély, forró olajban kisüti. Fontos, hogy az olaj mély is, forró is legyen, mert akkor a golyók nem szívják meg magukat a zsiradékkal.

      Törlés
  2. Régóta szenvedek az allergia miatt. Mindig igy augusztusban tetőzik,- allerg, gyógyszerek nem használnak,- orrcsepp, szemcsepp, stb. mindent használok időnként. Van úgy, hogy szabadba /kertembe / ki sem merek menni, mert utána mindig hevesebbek a tünetek... Fura betegség ez, előfordul olyan év, amikor megúszom tünet nélkül... Szerintem a környezet, a lelkiállapot, a stressz...stb mind mind hozzájárula tünrtrkhrz. Mindenesetre kipróbálom az itt leírakat,-táplálkozási tanácsokat,----hátha.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kisvirág!
      Teljesen jól érzi, valóban befolyásolja az allergiát a környezet, a lelkiállapot, a stressz is.

      Ha szabad még javasolnom: amikor vége a virágzási szezonnak, mindenképp érdemes lesz májtisztítást is elkezdeni. Első lépésként egy durvább tisztítással jó kezdeni. Ez alatt értek napi 1 pohár csalánteát, 1 hétig. Utána érdemes máriatövismag olajat fogyasztani, napi 1-2 mokkáskanálnyit, 2 hétig. Én mindenképpen fogyasztanék minden más mellett parlagfüvet is egészen tavaszig. Nem teaként, mert kellemetlen ízű úgy (ráadásul sokan úgy érzik, minél többet isznak, annál jobban gyógyulnak), hanem naponta annyi levélkét tennék mondjuk a levesembe, amennyit két ujjal fel tudok csippenteni. Úgy az íze se érződik. Ahogy körülnéztem hirtelen, egy csomag parlagfű tea egész tavaszig elég.

      A nehezebbje ezután kezdődik, mert a szándékosan hozzáadott vegyszerek nélküli étkezés nem mindig egyszerű feladat. Változatos ételek gondolatindító receptjeiről szóló blogpárost is tudok ehhez ajánlani: az egyik a Fényüzér receptek (90%-ban vegetáriánus ételek), a másik a dunabaromfi.center Aktuális menüpontja (húsos ételek). A két csapat ugyanazt az ételt készíti el hús nélkül és húsos kiegészítéssel. Nem használnak finomított cukrot, fehérlisztet, finomított sót, ételízesítőket (helyette zöldfűszereket, szárított fűszereket).

      Ha bármiben segíthetek még, kérdezzen bátran, szívesen teszem.

      Törlés

A megjegyzések moderáltak, jóváhagyás után lesznek láthatóak.