(Ez az írás a Népszabadság online oldalán jelent volna meg.)

Orbán Viktor legfőbb hadúr nagyon megmérgesedett, amikor megtudta, hogy Rogán Antal és családja helikopterrel utazott Rogán Cili barátnőjének a lakodalmára. Amikor még arra is rájött, hogy naponta 80 ezer forintba kerülő bérelt Mercedes is várta őket a reptéren, kifejezetten dühös lett.

Nekem egy parasztgyerek ne urizáljon, mondta magában a legfőbb hadúr. Egy parasztgyerek maradjon szerény és tisztességes, mindig emlékezzen rá, hogy honnan jött.

Lám, én magam is milyen szerény és tisztességes maradtam.

Nekem egy parasztgyerek, folytatta a gondolatot, ne tartson odahaza sokfős személyzetet, ne barátkozzon kétes alakokkal, ne fogadjon el tőlük milliókat, se nejlonzacskóban, se pedig más csomagolásban.


A legfőbb hadúr feje ekkor már nagyon vörös lett, alig bírta türtőztetni magát. Azonnal intézkedem, mondta. Már indult is, hogy lépjen valamit, vette volna a telefont, amikor eszébe jutott Matolcsy György.

Ettől megint elborult az agya. Mit képzel magáról ez a Kusza Szem! (Magában és baráti körben így nevezte a Magyar Nemzeti Bank elnökét.)

Az még rendben van, hogy szeretőt tart az asszony mellett, rendes magyar férfiembernek ez dukál. Meg aztán mindenki ismeri a katonanótát, amit részegen szokunk dalolni, vagyis, hogy „Az a huszár, ki a szoknya alá nyúl.”

De hogy ennek a Zita nevű nőnek még állást is ad a Magyar Nemzeti Bankban, az már több a soknál. Ráadásul, nagyon jól fizető állást.

Aztán, amikor mégis mennie kellett a bankból, akkor a banki alapítványoktól húzott jövedelmet a jógaoktatóként is tevékeny kedvese. Ez a Matolcsy, így füstölgött magában a legfőbb hadúr, a Zita nevű szeretője testvérét is alkalmazta, és a Zita mamájának is munkát adott!

A legfőbb hadúr itt már toporzékolt dühében. Kezeivel az asztalt csapkodta, és a szokottnál is messzebbre köpködte a szotyolát.

Hát milyen dolog ez, hogy ezek itt nekem szétlopják az országot! Kisemmizik a magyar embereket, hazahordják a javaikat!

Próbált lehiggadni. Mikor már majdnem sikerült, akkor eszébe jutott, hogy ez a Matolcsy nevű ember, aki miatt az előbb felidegesítette magát, Patai Mihály lakásában lakik. Bérli, vagy baráti szívességből húzhatja meg magát a luxuslakban, nem tudni. De hogy a jegybank elnöke az általa felügyelt bank vezetőjének a lakásában hajtsa álomra a fejét, az több a soknál. Világbotrány, jobb banánköztársaságokban lelövik az ilyen embert.

Azonnal intézkedem, határozta el magát a legfőbb hadúr.

Ezúttal igazat mondott, mert valóban haladéktalanul intézkedett: szombaton délelőtt a Mediaworks kiadó bejelentette, hogy hétfőn már nem jelenik meg a Népszabadság.

16 megjegyzés:

  1. Kedves Földes Péter, köszönet a cikkért, és remélem, hogy amíg újra meg nem jelenik a Népszabadság, egyéb internetes főrumon elérhetők lesznek az írásai.
    Üdvözlettel egy lánykorában még szintén Földes, de már nagyon rég Dudás Mari

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Petya!
      Én szóltam időben. Át kell gondolni ezt a tarhonyatermesztést.

      Törlés
  2. ..az ok és okozati összefüggések kiválóan le vannak vezetve !!.Ez így igaz !!

    VálaszTörlés
  3. Pipa vagyok sem likeolni nem tudok, sem megosztani..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha másképp nem sikerül megosztani: a bal oldalon lévő piros hátterű + jelnél többszáz közösségi hálózaton megoszthatja, de e-mailben is elküldheti. A blog nincs a Facebookhoz se kapcsolva.

      Törlés
  4. A Népszabadsággal kapcsolatban pár gondolatom.
    Nos, kifejteném erről a véleményemet őszintén, ha nem bánjátok.
    Én úgy gondolom, a világ nem fekete, és fehér, ezért elolvasok mindent, ami a szemem elé kerül, 5 éves korom óta.
    Azt látom, hogy a médiák nem tájékoztatnak, hanem manipulálnak. A politika meghosszabbított csápjai csupán. Alig futok bele oknyomozó, tényfeltáró cikkbe, riportba, vezető médiákban sosem. Kisebb, jelentéktelen médiában még elvétve csurran-cseppen, de nagyokban nem.
    Nekem az a valódi hírforrás, ahol nem jövök rá, hogy a riporternek, újságírónak valójában mi a pártállása, politikai nézete.
    Ami a magyar médiáknál még szembetűnő, hogy a hírek szép lassan beszűkülnek országos hírekre, helyi civakodásokra.
    Lefogadom, hogy a többség nincs képben a TTIP-vel, CETA-val, pedig súlyosan fogja érinteni a kisembert, ha aláírjuk. Szinte semmit nem tud az átlagpolgár, mi zajlik az EP-ben, hogyan működik valójában az unijóó, pedig az is húsbavágóan érint minket.
    De arról sem olvasok, hogy az USA egyre több atomtöltetet telepít Európába, egyre több támaszpontot létesít, itt akarván megvívni nagy csatáját az oroszokkal, hogy Amerika földje megint ne lásson puskaport. Ilyen közel világháborúhoz a kubai válság óta nem voltunk, mint most!
    És nem, nem látok egy oknyomozó, tényfeltáró cikket, riportot a témában! Max. az amerikai álláspontot hűségesen szajkózó fröcsögő cikkecske itt-ott.
    Szánalmasak voltak a devizaelszámolású hitelekkel kapcsolatos cikkek is anno. Annyira látszott, hogy gőze nincs valójában róla, nem járt utána, csupán felmondja a hivatalos verziót, amit a szájába rágtak!
    Pedig a világ nem osztható feketére, és fehérre!
    Szóval én bevallom, hogy nem rázott meg a Népszabadság megszüntetése. Nem rázna meg az összes magyar sajtó megszüntetése sem. Nem érdemlik meg a létezést, mert nem tájékoztatnak, hanem manipulálnak. Beszűkítik a tudatot, összeugrasszák az embereket. A mainstream médiák mind. Legyen az újság, vagy tévécsatorna.
    Szócső. Nekem ez a szó ugrik be róluk. A politikai-gazdasági hatalom szócsövei a médiák. A manipulálás eszközei.
    Miért sajnálnám ezeket?
    Ha egy korrekt, elfogulatlan, valódi médiát érne támadás, azt védeném. De a Népszabadság nem ilyen volt. Nem volt független. Pártcsatákban hullott el, és nem a sajtószabadságért. Ha érzitek a különbséget.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem megrázott a bezárás, különösen a módja és az, hogyan lesz új tulajdonosa a Mediaworksnek. Azt látom, hogy te és még viszonylag kevés ember utánajár a dolgoknak, de a többség csak szajkózza amit az orra elé nyomnak. Ha sehol nem lesz legalább kicsit ellentmondás a fősodrú médiával szemben, mindent el fog hinni az átlag. (Ezt attól függetlenül írom, hogy a fél kezemen meg tudnám számolni, kiket tartok valóban újságírónak a bármelyik lapnál.)

      Törlés
    2. Korrekt, valódi média nincs, de bóvli, az dögivel'......így jó?

      Törlés
    3. Így nem jó, de a vélemény pontos. (h)

      Törlés
  5. SZÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖRNYŰŰŰ-

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  7. Engem viszont egyik sajtó sem tud megfogni.Mivel semmi újat nem tudnak nyújtani azon kívül,hogy jól élnek a mindennapos problémák felsorolásából,vagy eltussolásából/mindegy/.Ettől még simán megyünk lefelé a lejtőn és semmi sem történik /érdemi változást értek ez alatt!/A jobb és baloldal ugyanonnan származik,ezért nem látom az alagút végét,csak a marakodást a koncért.Azt meg a dolgozóktól rekvirálják el,ha kell,bármi áron.Ez földesúri önkényre emlékeztet,nem látszik a demokrácia szikrája sem.Ami persze sosem volt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy gondolom, Önnek van egy elképzelése a sajtóról anélkül, hogy fogalma lenne az újságírásról például. De ez nem érdekes most. Most az az érdekes, hogy egy tényfeltáró cikksorozat következménye egy újság bezárása lett.

      Úgy, hogy az újság új helyre költözése folyamatban volt, pénteken nevezték ki az új főszerkesztőt nem életszerű, hogy a tulajdonos be akarta zárni a lapot. Ha bezárni akarta volna nem bérel új helyet, nem vesz új gépeket és elküld mindenkit a francba.

      Mindezek után az következik, hogy egyesek mindannyiunk szemét próbálják kilopni, másoknak ezt nem hagyják megírni, az emberek meg fanyalognak, hogy nem változik semmi. Magától nem fog. Az állam sose oldott meg semmit. Eljött a mi időnk.

      Törlés
  8. Nem tudja a bal kéz...

    Csak egy egész más megjegyzés az eddigi polémiához: ma kaptam egy október 3-án kiállított csekket és levelet a Mediaworks-től: amennyiben október 20-ig befizetem a csekket, kedvezőbb díjú, 3+1 hónapos előfizetést kapok a Népszabadságra... Tessék mondani, ilyenkor sírni, vagy nevetni kell?

    VálaszTörlés

A megjegyzések moderáltak, jóváhagyás után lesznek láthatóak.