A nap egy része azzal telt, hogy néhány ismerőssel megbeszéltük, mi okoz számukra folyamatosan fennálló egészségügyi problémákat. Akadt néhány igen meglepő eredmény is.

Arra a következtetésre jutottunk, hogy igaz lehet: a hölgy igencsak meglepő fotója az élelmiszeripari termékek és a gyorséttermi kínálatban kapható ételek fogyasztásának köszönhető. Ad abszurdum - önkontroll nélkül.

Gondolom úgy érzed most, ilyet épeszű ember nem tesz magával. Felfigyel rá és változtat időben. Ugyanúgy, ahogy egy leállt bélműködésű emberről se tételezzük fel, hogy képes változtatás nélkül továbbra is ugyanúgy étkezni.

Így természetes ez még ma, felénk.

Ám változatlanul kitartok amellett, hogy az ételnek álcázott vegyi anyagok, legális drogok észrevétlenül épülnek be egyesek étrendjébe. Természetesen az illetékesek még meg is állapítják róluk, állapotukat alkati adottságuknak, hormonháztartásuknak köszönhetik.

Én is megköszönném saját hormonháztartásomnak az ilyen elváltozást, ha például rendszeresen fogyasztanék hormonkészítményeket. Hogy te nem teszel ilyet? Ja, de nem mindenki kerüli a nagyüzemi tejet, sajtot, ilyesmit! Magántehenészetben meg nincs ám mindig tej. Csak a bocik születése után egy ideig.

Meg persze mindent megteszel azért, hogy a zöldséged, gyümölcsöd, gabonád, hüvelyes növényeid egészségesek, a lehetőségekhez képest vegyszermentesek legyenek. Hogy valamiért ezek a fránya gyökérzöldségek például nem maradnak meg sehogy permetezés nélkül? Igaz, más szempontból vigyázzban állva egyformák... Nemám kis vacak göcsörtösek. Szép egyenesek, középtermetűek.

Mit is mondtál? Génkezeltek?
Meg szerzői jogok védik őket?

Látod, mindent megeszel! Még azt is elhitted, hogy az ACTA a műalkotások készítőit védi. Aztán egyszerre kiderül: a génkezelt magok birtokosait. Akik akkor döntenek úgy, mégsem adnak neked magot, amikor úri kedvük tartja.

Ja, hogy te azt hitted, majd ültetsz abból jövőre, ami az idein terem? Ezek a növények nem hoznak magot. Új termés csak abból lesz, amit nagy kegyesen eladnak neked.

A zenék, filmek, könyvek, szoftverek szerzői, készítői meg fizethetik a szerzői jogdíjat saját alkotásaik után egy arctalan hivatalnak, akik persze a nézőktől, hallgatóktól, olvasóktól és felhasználóktól még egyszer beszedik ugyanazt...

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A megjegyzések moderáltak, jóváhagyás után lesznek láthatóak.