Az internet adónak nevezett kérdés:

Az eredeti törvénytervezet, amiben csak az adó része van benne, 50 - 51. oldal (eredeti forrás a Parlament honlapja, aggályos látogató lementette mielőtt lába kél).

A dátumból látszik, hogy Illetékes Elvtársak egyáltalán nem foglalkoztak október 23 tényével. Más forrásból meg az, hogy egyes önkormányzatok 2014. október 23-án az 1848-as forradalmat ünnepeltették.

Szerintem nem véletlen, hogy október 21-én terjesztették elő ezeket. Közvetlenül előtte volt a korrupciós botrány. Azzal együtt ez akár szándékos provokáció is lehet. Ha háborús jelleget ölt a tüntetés, lehet behívni az oroszokat Ukrajnára hivatkozva és kisunnyogni az Európai Unió + NATO + ENSZ + USA felelősségrevonásból. Mellé hab a tortán az elszegényítettek teljes kizárása az életből.

Mi is van a netadóval valójában?

  1. Első pont: nem adó, hanem kommunikációs bírság, vagy szándékos provokáció (mert azt beírták az Alaptörvénybe, hogy amennyiben polgárháború, vagy bármi hasonló lenne, őket elmozdítani nem lehet a kormányból).
     
  2. Második pont egy szolgáltatói oldalon szakértő „tollából”: Az ugye megvolt mindenkinek hogy jelenleg a legtöbb szolgáltatónál „nincs” forgalommérés, vagyis ehhez új rendszereket kell üzembe állítani.

    A mérésre vonatkozó törvényt megváltoztatta a Párt ezért mérést bevezetni a legkisebb szolgáltatónak is több tízmilliós költség lehet. Ezt a nagyjából 5-20 milliárd forintot (szerény vagy realista becsléstől függően) a magyar szolgáltatók nem a fáról szüretelt pénzből fogják kifizetni hanem abból, amit az előfizetők kifizetnek. Előfizetési díjban leginkább.

    Ez nem a netadó, ez csak az infrastruktúra ami szükséges hozzá.

    Értelemszerűen ez nem áthárított adó, ez egy (igen jelentős) költség ami a kiadásokat növeli és így a bevételi oldalon plusz bevételeket igényel.

    Általánosabban: amit te rezsicsökkentésnek hiszel azt elveszik a gazdasági szereplőktől, akik ezt a (hiányzó) pénzt beszedik az ügyfeleiktől, vagyis a zemberektől. Tőled, tőlem, mindenkitől. Rezsicsökkentés nem létezik, hiszen az államnak nincs pénze, csak a mi pénzünk van, amit tőlünk beszednek. Rezsiátcsoportosítás van, meg rezsiátrendezés, meg átbaszás, leginkább. Hogy is mondta a mesében régen a mesélő: „hazudtam, mert volt kinek.”

    Az ugye megvan mindenkinek, hogy ez a forgalommérési „beruházás” ugyanúgy kormányközeli cégek privilégiuma lesz, mint az összes kereskedő interneten keresztül bekötése az adóhivatalhoz - ez is forgalom, a kereskedő se a réten kaszálja befizetendő internet díját.

    Ugye az is megvan, hogy a Magyar Telekom elbocsátásokat és a fejlesztések beszüntetését ígérte, a Microsoft Magyarország kifejezetten támadta emiatt a kormányt.
     
  3. Harmadik pont: Felmerül a gyanú, hogy a cél mindezeken túl egy állami netszolgáltató, totális cenzúrával, bármikor lekapcsolható nettel, a szegényebb rétegek kizárásával az internetezésből.

    Igenám, de honnan jövel majd az „állami” netszolgáltató? Ebből, vagy ehhez hasonló körből - ne reklamálj, ez is hivatalos, pecsétes dokumentum.

    A dokumentum arról szól, milyen cégek kaptak hivatalos, vissza nem térítendő uniós támogatást itt, Magyarországon. (Ilyen fejlesztési támogatásra fővárosi és Pest megyei cég egyáltalán nem pályázhat, mert a terület - úgymond - túlfejlett. Meglepő módon én csak két cég esetében láttam olyat, hogy a felvett pénzzel kapcsolatban számlát nyújtott be. Van jelentősége, melyik országbeliek.) Ez az a pont is olyan, ami miatt az USA és az Unió el kívánja számoltatni a kormányunkat.
Az „Internet adó” elnevezéssel az ország teljes kommunikációját, gazdasági versenyképességét leromboló témában a pontos számításokat Grin végezte el. Nem keveset ért a témához, látod a linket.

Fontos tudni, hogy amit most mondanak, hogy a kormány visszaszívta az ötletet, attól nem szabad abbahagyni a tüntetéssorozatot, mert azonnal bevezeti ezt az adót, vagy ugyanazt más néven. Még fontosabb az erőszakmentesség.



Utólag érkezett információ: a kormány az összes közüzemi díj mérését módosítani akarja, azzal együtt, hogy a mérőeszközök hitelesítését általa kinevezett cég végezheti el. Pont úgy, mint a netadó hátterében megbújó mérési szándék esetében. Van valószínűsége annak, hogy a mindennapi nemtetszésnyilvánítás miatt még nem véglegesítették ezt. Mindemellett van néhány kérdésem:

Ha holnap sorra bejelentkeznek a szolgáltatók és minden mérőórádat kicserélik
te el fogod hinni, hogy ez számodra ingyen lesz?


Én szereltettem fel mérőórákat. Több tízezer forint volt.

El tudod képzelni az ország minden lakására vetítve mennyi pénz ez?

El tudod képzelni, milyen mértékben befolyásolja az ún. rezsicsökkentés jövőjét?


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A megjegyzések moderáltak, jóváhagyás után lesznek láthatóak.