Vágják a fákat, hogy jobban elférjen a csinovnyik- és csendőrképző csicskaegyetem. Elveszik a teret, elveszik a látványt, elveszik a levegőt, a leveleket, az ágakat, a fészkeket és az árnyékot. Kossuth téri fák, Római-part, Margitsziget, Városliget - most éppen az Orczy-kert, és a Nagy Fanyűvő már bejelentette igényét a Normafára meg a Népligetre is.

Minden le lesz itten porig tarlósozva, elviktorul felettünk a benzingőzös ég is. És lesz a fák helyett új, pépnemzeti fröccsöntött kurvamindenség: matyómintás mobilgát, paszományos wellness-szálló, Rubik-kocka alakú múzeum, tárogatózó kuruc kertitörpe-szökőkút és kacsalábon forgó operett-Drakulakastély. A buldózerek és a motoros fűrészek mögött ott nyomulnak a Makovecz hagymázasan giccses turulemlőin cseperedett ifjú-agg Speerek, a stadionépítészet és a dohánybolt-dizájn fenegyerekei, akik szerint múzeum az élet, a rajzolni szerető unokaöcsikék és homokvárépítésben egykor igen jeleskedő keresztlányok.

Keskenyvágányú, de gigászi egójú papírmasé-díznilend épül körénk, a városunk helyére, a tereinkre, a parkjainkba, a lebetonozott, halott gyökerek fölé; egy, az eredetinél is ízléstelenebb mucsai Dubai, amúgy szőrmentén, okosba-fusiba, Lőrincnek-Pistának, meg az Orbán Győző leghülyébb fiának.

De legalább nem kell ide Recsk meg GULAG, ha majd megbukik a retyerutyák és urambátyámok bőrfoteles palivilága, az MSZMP-ből kinőtt aszott bigottak és a Fidesz közpénztől síkos kloákájából kipotyadékolt, vigyorgó új undokak tróger trafikáriuma: lesz nekik való munka bőven, lesz mit eltakarítani, ledózerolni, meddőhányókká tornyozni, fűvel-fával beültetni.

Kitörölni a saját, barna nyomaikat az ország alfeléből, és azután a lefolyóvízben lubickolva eltűnni végre a történelem miazmás pöcegödrében. Ahová tartoznak.
Sokáig el fog tartani.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A megjegyzések moderáltak, jóváhagyás után lesznek láthatóak.