Lenn az alföld, tenger sík vidékén, vagy DEBRECENBEN - él Rostás Winnetou, aki szerencsétlenségére romának született, egy nagyon szegény családban. Tehetséges, okos kisgyerek, akinek minden álma, hogy kitörjön a gettóból, a nyomorból, és tanult emberként élhesse az életét. Családja, nem tudja támogatni, bizonyára a többi testvére is ellátásra szorul. Debrecen városa alapítványt hozott létre a hátrányos helyzetben élő gyermekek támogatására azért, hogy ó tanulmányi eredményük esetén KÖZÉPISKOLÁSOK lehessenek.

Civis város, ahol mindig támogatták a tehetségeket, ahol nagy hagyománya van az oktatásnak, és ahol a legszegényebbeknek mindig adódott valami lehetőség arra, hogy sorsukon változtassanak.

Van Magyarországon egy párt, melynek tagjai sorában ott vannak a burkolt fasiszta eszméket hirdető katonák – tagoknak nevezik magukat – akik egyik pártból masíroznak a másikba, ahol megtűrik őket. Az emberi aljasságot azonban az életükből kizárni nem tudják. Törtetnek, taposnak le másokat, és addig harcolnak, amíg képviselők nem lesznek, ahol már beleszólási joggal rendelkezhetnek a hatalomban is. Holokauszt tagadásért jogerősen pénzbüntetésre ítélték – amit befizetett – és emiatt most büntetlen előéletűnek számít. Beszél hát ismét, és ott a HATALMI helyzetéből adódóan azért harcol, hogy a RASSZISTA eszmeiségének érvényt szerezhessen… Teheti, hiszen választott képviselő a CIVIS városban...

„… - A városi közgyűlés legutóbbi ülésén foglalkozott az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezőkkel. A program célja, hogy a hátrányos szociális, kulturális, gazdasági háttérrel rendelkező szülők tehetséges gyermekei számára egyenlő esélyeket biztosítson a továbbtanulásra, a versenyképes tudás megszerzésére. Számukra lehetőség nyílik arra, hogy olyan középiskolákban, kollégiumokban tanuljanak, nevelődjenek, amelyek célul tűzték ki a tehetséggondozást és a felsőfokú tanulmányokra való eredményes felkészítést. Azok a diákok, akiknek jelentkezését támogatja az önkormányzat és pályázatuk sikeres lesz, maximum 5 éven át havi 10 ezer forintos ösztöndíjat kaphatnak…”

Tiszta szívvel merészelem állítani, hogy a RASSZISTA – és talán ANTISZEMITA eszmeiséget valló képviselő nincs egyedül ebben az országban. Abban a pártban, sokkal többen vannak, mint gondolnánk, - akik helyeslik az ilyen megnyilvánulást…

Romák és roma szervezetek vezetői, akik nem képesek felfogni azt, hogy ha egy pártban, csak egyetlen vezető, vagy vezetői jogokkal felruházott tag is lehet, akkor az mekkora veszélyt rejt a közösségünkre… Viszik a barna bőrt az aljas kereskedők, és nyújtják a kezüket a baksisért, vagy a JÚDÁS pénzekért, vagy ami még rosszabb, holmi kamu képviselői helyekért. Eladják a gyermekeink jövőjét a gazembereknek, és hozzájárulnak ahhoz, hogy a nyomorból, a szegénységből soha ne tudjanak kilábalni.

ROSTÁS WINNETOU néven indítana felzárkóztató programot – aminek lényegét el tudom - és rajtam kívül még sokan mások is képzelni. Zárt intézményi nevelés, távol a szülőktől, a családtól, a rokonoktól, barátoktól. Modern cigány janicsárok nevelése, akik akkor fordulnak szembe a sajátjaikkal, amikor uraik és parancsolók azt megkövetelik. Janicsárok, akik lélek nélkül szolgálják azokat, akik elrabolták a múltjukat és jövőjüket!

Magyarország, ahol a gyűlölködés szabad, ahol nem igazán szabnak gátat törvényekkel a fasiszta eszmeiségnek, - de az ilyen jellemzőkkel rendelkező pártoknak, szervezeteknek sem. Még szerencse, hogy vannak tisztességes, józan gondolkodású emberek a helyi hatalomban, akik merészelik kimondani azt, amit ezek a politikusnak mondott fasiszták nem szívesen hallgatnak meg. Talán az sem véletlen, hogy a CUKI politika vezetője eddig nem szólalt meg ebben a témában. Nem is fog, mert, ahogy ez már lenni szokott a FIDESZNÉL is, a vezetés – magánvéleményként fogja az esetet elkönyvelni.

Tüntetnek a szélsőjobbal a magukat demokratikusnak valló pártocskák. Szerintem itt nem arról a pár millióról van szó, amit olyan nagyon emlegetnek. Az együtt mozgás azt jelenti, hogy szolidárisak, hogy egyetértenek, és ha kell, akkor a HATALOM MEGSZERZÉSE érdekében, akár szövetségre is léphetnek…

Cigányok és zsidók vannak a rejtett célkeresztben. De meddig lesz ez rejtve? Jönnek majd a szöges csizmák és dobogva menetelnek, törnek, zúznak és gyilkolnak majd? Tudjuk, a fasizmus mindig úgy kezdődik, hogy valakiket megaláznak. Magyarországon volt már NUMERUS CLAUSUS… Ezt akarják visszahozni – de most már kiterjesztve a romákra is? Egy ember, aki tagadja, és vállalja a gyűlöletet, a - büntetést kifizeti, de az eszmétől - soha nem fog elszakadni. Ezek az emberek ott vannak, és várják a lehetőséget a színre lépésre!

Áruló cigányok, akik viszitek mások bőrét a piacra, Ti is aljas gazemberek vagytok függetlenül attól, hogyan akarjátok farkas pofátokat a bárány arca mögé rejteni… Eljön az idő, amikor majd felelni kell nektek is tetteitekért, aljasságaitokért, az árulásaitokért!

Ne feledjétek, mer mi sem feledünk!


Csak remélni merem, hogy a ma még ismeretlen ROSTÁS WINNETOUBÓl egyszer diplomás, roma polgárjogi harcos lesz! Neki ezt a sorsot írta, és jelölte ki ez a közgyűlés, ahol az ordas farkas az első lépést már megtette ahhoz, hogy álmait szétszakítsa…!

Sok sikert, jó tanulást, kitartást kívánok!


Közeledik a szeretet ünnepe. Már nem volt szándékomban politizálni, de ez az esemény felháborított, felzaklatott. Megmutatta, hogy a gazemberek itt vannak közöttünk. Ismerjük hát meg az arcukat, és mutassuk meg őket sok – sok embernek, hogy amikor kell, - és az urnákhoz járulnak - felismerjék a rosszat, a gonoszt!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A megjegyzések moderáltak, jóváhagyás után lesznek láthatóak.