A gasztroördög különkiadása

  • Itt vagyunk Nagytökön ugye, Töhötöm bácsi?
  • Igen.
  • Nahát! És Nagytök kis zsákfalu.
  • Igen.
  • Nahát! De ugye nem azért zsákfalu, mert minden zsákból van?
  • Hát kérem tulajdonképpen például a kerítés kolbászból van, ámde ...
  • Nahát! Egy kapu! Ugye, ez az?
  • Igen. Ezen lehet bemenni a kertünkbe.
  • Jé! Ez nagyon jó! Nem kell kerítést mászni.
  • Nem. Csak ha elveszejtjük a kulcsot. De most megvan. Tessék csak bemenni, Marcsika.
  • Atyaég! Ez nagyon jó! Egyszerűen besétálok.
  • Ugye?
  • Megpróbálhatom mégegyszer?
  • Ahányszor csak akarja.
  • De hogy jutok ki?
  • Ahogy be. Forduljon csak meg!
  • Jé! Tényleg! ... Maguk, nagytökiek tudnak valamit. Lássuk a többi fortélyt.
  • Menjünk hát be.
  • Asztaaaaaa! Egy konyha. Szóval itt kenik a vajas... kenyeret. Jól mondom?
  • Nagyon jól. Mint egy született nagytöki. Mutatom a munkakezdést.
  • Aha. Tehát így szelik a kenyeret.
  • Igen. Mink mindig a szélirül kezdjük befele haladva.
  • És nem a kenyérrel kenik meg a vajat.
  • Nem. Ezen a vidéken soha. Mink csakis késsel.
  • Akkor késes kenyeret esznek?
  • Nem. Vajas kenyeret.
  • Nade ha késsel kenik meg a kenyeret.
  • Csakhogy vajjal is.
  • Akkor ez a furfang!
  • Ez. Először a kést kenjük meg vajjal... látja?
  • Igen. De akkor vajas kést esznek?
  • Nem. Bevágnánk a pofánk. Ez egy közbeeső művelet. A vajas késsel meg megkenjük a kenyeret.
  • Jé! Eltűnt a vaj!
  • Nem tűnt az el, csak átköltözött a kenyérre.
  • Akkor ezért nincs a késen!
  • Pontosan.
  • ATYAÉG!
  • És most megmutatom, hogy szoktuk mink enni. Egyik kezünkkel megközelítjük a kenyeret... látja?
  • Igen. Nagyon jó. ... és?
  • Hirtelen... megfogjuk!
  • Azt a mindenit!
  • De nem ám marokkal, hanem csak két ujjal. A hövelykkel meg a mutatóval.
  • Aha...
  • Majd pedig megemeljük a kenyeret...
  • A vajasat.
  • Hát mi a ménkü mást?!
  • Csak hogy a nézők is értsék. Lehet köztük CÖFös, Fidelitasos.
  • Igaz. Szóval megemeljük a .... VAJAS... kenyeret a...
  • Kezünkkel.
  • Nézze Marcsika, ha maga ilyen jól tudja, akkor magyarázhatja is helyettem.
  • Jaj, dehogy tudom! Csak ráhibáztam. Szóval... hogyan tovább?
  • Úgy, hogy megemeljük a vajas kenyeret a kezünkkel. Csakhogy
  • és most figyeljen nagyon
  • nem ám azzal, amelyikben semmi sincs!
  • Nem?!
  • De nem ám! Hanem a... na?
  • A... másikkal?
  • Azzal bizony! Azaz?
  • A vajas kenyeret fogóval!
  • Igen! Ez a trükkje. Mifelénk.
  • Nahát!!!
  • És ezzel még nincs ám vége!
  • Atyaisten!
  • A kenyeret a szánkhoz emeljük, és amikor már majdnem hozzáér... kitátjuk... nem a kenyeret, hanem a fánk... így... éf gyorfan bekapjuk!
  • Azannyát! Nagyon kell figyelni!
  • Nagyon. Minden a tátás időzítésén múlik. Mert, ha későn tátunk, csak összekenjük a pofánk. Ha meg túl hamar, úgymond előtátunk, berepülhetnek a szánkba a legyek, vagy kihűlhet a hasunk.
  • ATYAÉG!
  • Na, amíg kicsodálkozza magát, merek a híres nagytöki gatyapálinkánkból.
  • Gatyapálinkából?
  • Pontosan. Vagy inkább rókalikőrt inna?
  • Nem, jó a pálinka.
  • Kóstolja csak!
  • .... huh!... hát...hát... ez nagyon finom!
  • Tényleg?
  • Igen.
  • Maga az első, akinek ízlik. Mink nagyon utáljuk. De mit adtam én magának?! Ó, hát az esővizes dézsából mertem! A light békanyálasból. Nem addig a! Ebből igyon e! Ez majd kipuculja! ... Na?
  • ... hát ez... hát ez... nagyon finom!
  • Komolyan mondja?
  • Komolyan!
  • Jó férfias, ugye?
  • Meg kell hagyni.
  • Még egy kupicával?
  • Jöhet!
  • Ez a beszéd! ... egészségére!
  • Maga nem iszik?
  • Még csak az kéne!
  • Mert?
  • Mert én tudom, miből van.
  • És miből?
  • Hát kérem egy rész kapcacefre, jó érett, három rész gatyalé, paksi mogyorós, és nem csak nyomokban, díszítésnek meg tettem a tetejibe legyet. Azt a nagy zöldet. Amit most rágott össze. ...Oppá! Semmi baj. Itt a hányózsák. ... Mondtam, hogy a mi pálinkánk majd jól kipuculja. Még a torkát is. A negró lófasz ehhez képest. Ugye?
  • Ig...hrökk... bröhh... pföjj!
  • Csak nem fentről le pucul, hanem lentről fel. Nekünk egyébként a gatyapálinka csupán a főüzemágunk előfutára. Mondhatni rókaperitifje. Fő profilunk ugyanis a családi hányózacskó-, azaz hányózsákgyártás. Jönnek a turisták, koccintanak, aztán megmondjuk, mit ittak, mire azonnal elkapkodják a zsákokat. Annyira jól megy a bolt, hogy nálunk még a kerítés is kolbászból van. Ami viszont zsákból, mint minden.
  • Akkor mégis ezért zsákfalu!
  • Úgy van.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A megjegyzések moderáltak, jóváhagyás után lesznek láthatóak.