19:26
0
Az egér egy lyukból nézte a parasztot és a parasztasszonyt, amint egy csomagot bontanak fel. Elszörnyülködve látta, hogy egérfogó van benne.

Kiszaladt az udvarra, és kiabált: „Egérfogó, egérfogó!” A tyúk ránézett, és azt mondta: - Tudom, hogy nagyon félsz, de nekem nincs mitől félnem.

Az egér a disznóhoz szaladt. A disznó röfögött egy kicsit, és azt mondta: - Sajnálom, ez rám nem vonatkozik, de imádkozni fogok érted.

Az egér a tehénhez menekült. A tehén elbőgte magát: - Egérke, sajnálom, de nem az én bőrömről van szó! Az egér lehajtott fejjel tért haza.

Még azon az éjszakán a házban nagy zajjal lecsapódott az egérfogó. A parasztasszony sietett megnézni, mit fogott az egérfogó. A sötétben nem vette észre, hogy mérges kígyó esett a csapdába, és az állat megmarta a lábát.

A paraszt bevitte a kórházba a feleségét. Nemsokára hazaengedték, de még mindig lázas volt. A paraszt tyúkot vágott és erőlevest készített az asszonynak, de szenvedése nem múlt el. Jöttek a barátok, egész nap ápolták, gondoskodtak róla. A paraszt disznót vágott, hogy legyen mit enni, de semmi sem segített, az asszony meghalt. A temetésre sokan eljöttek. A paraszt tehenet vágott, hogy legyen elég ennivaló a halotti toron. Az egér szomorúan nézte végig a halotti tort.

Ha megtudod, hogy valakinek problémája van, és azt gondolod, hogy ez téged nem érint - gondolkodj el. Mindannyian ugyanazon az úton haladunk, amelynek neve: ÉLET. Mindenki és minden esemény az élet képzeletbeli szőttesének egy-egy fonala...

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A megjegyzések moderáltak, jóváhagyás után lesznek láthatóak.