Amikor azt gondolod, egyes dolgokat a magad kedvére teszel, számodra az jó, mert pillanatnyilag kellemesnek érzed, sokszor erős tévedésben vagy.

Ezeket az érzeteket sokszor mesterséges úton keltik benned olyan anyagokkal, melyek függőséget okoznak.

A cél egyáltalán nem az, hogy számodra jó legyen, te valóban jól érezd magad, hanem hogy minél többet megvegyél belőlük, meg azokból, amivel látszólag helyreállítod az egészséged.

Állíthatnék most összeesküvés elméletet, mutogathatnék erre-arra, de nem áll szándékomban. Én inkább gyakorlatot szeretnék állítani.

Különösebben nem hoz lázba, mennyire hangzik ijesztően, vagy meglepően. Sokkal inkább az, folyton belőlünk akar mindenki hasznot húzni, így ideje megfordítani a dolgokat.

Te el tudsz képzelni egy olyan világot, amiben eldöntheted:
  1. Ételeidben, italaidban a természetes ízek, természetes összetevők elvet követed?
  2. Büntetik a drogok használatát? Nem élsz többet drogokkal. Se legálissal, se illegálissal. Akkor se, ha némelyiket reklámozzák, némelyiket agyonadóztatják, némelyiket büntetik.
Azt azért megnézem magamnak, mikor az élelmiszervegyészek nyakán maradnak a mesterséges ízfokozókat, édesítőket tartalmazó dolgok, beleértve a káliumozott sót, nikotinozott állattápokat, és társaikat is.

Igen érdekes lenne, ha a „gyógyszer”-nek csúfolt drogok, a cigaretta és társaik maradnának a gyártók, forgalmazók nyakán.

Olyan életet el tudsz képzelni, amelyben ezt a tevékenységed dotálják is? Nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre!

2 megjegyzés:

  1. Sziasztok!
    Amit leírtál mind igaz,gyógyszerfogyasztó társadalomban élünk.Reklámok befolyásolják a vásárlásainkat.Ma már szinte minden mesterséges,vegyszerekkel kezelt.A "világ" nem jó úton halad mondogatjuk.De van-e kiút?Képesek vagyunk-e változtatni? Kevesen vagyunk,de azt hiszem igyekszünk segíteni a Földünknek,hogy elbírja ezt a sok szemetet amit kitermelünk.Manyi.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Manyi!

    Ez a hely azért van, hogy megvalósítsuk amit írtál. Örülünk, hogy velünk tartasz. :)

    VálaszTörlés

A megjegyzések moderáltak, jóváhagyás után lesznek láthatóak.