Gigantikus lopásokat vizsgál Brüsszel


Gyakorlatilag nincs olyan uniós támogatási program, ahol az Európai Bizottság ne talált volna súlyos, a kifizetések részleges vagy teljes felfüggesztését indokolttá tevő visszaéléseket - írja az ATV.hu.

Ez derül ki abból a válaszból, amit a PM EP-képviselőjének, Jávor Benedeknek kérdésére küldött az Európai Bizottság regionális biztosa.

Nem a magyarok lopnak, hanem a magyar kormány bánik úgy az uniós forrásokkal, hogy az összeegyezhetetlen a szabályokkal, mert a kormány közeli zsebekbe vándorol az uniós források tekintélyes része, vagyis nem arra használják, amire való. Brüsszelnek a magyar kormány intézkedéseivel van baja - állított a Párbeszéd Magyarországért politikusa, uniós képviselő.

Maguknak találták ki.

"Nekem meggyőződésem, hogy az egész uniós felhasználási rendszert úgy alakítottták ki, hogy abból a lehető legtöbbet használhassanak fel a saját köreikhez közel állók támogatására. Hét operatív programot függesztettek fel a második Orbán kormány idején tapasztal visszaélések miatt" – mondta Jávor.

Egyelőre kérdéses, hogy melyik megoldást választják: vagy nem fizetik ki az egészet vagy csak egy részét adják oda – a többit a magyar kormánynak kell állnia. Ha csak a nagyobb programokat nézzük, akkor is gigantikus összegekről van szó.

50 milliárd forint csak az úgynevezett aszfalt ügyben, mert úgy írták ki a programokat, hogy ne tudjanak potenciális pályázók indulni a versenyben.

Ott a büntetés 10 százalék lett. Minden ilyen estben a büntetést a magyar adófizetőknek kell állniuk. Az uniós pénzek kezelésének nincsen olyan szintje, amellyel kapcsolatban Brüsszelnek ne lenne kifogása. Vagyis nem egyedi ügyekről van szó, hanem a rendszer minden szintjén súlyos hibák vannak, illetve úgy van kitalálva, hogy hibázhasson, aki belül van.

Az Unió nem akarja elvenni Magyarországtól a pénzt, azt szeretné, hogy tényleg arra fordítsák, amire megítélték, de mivel ezek a programok már le vannak zárva, ezért nehéz átcsoportosítani.

Az uniós költségvetési időszak zárása előtt olyan tempóban nyomta ki a kormány az uniós pénzeket, hogy nagyon sok esetben a korrupciós ügyek elrejtésére sem volt idejük. Magyarország az össze bizottsági mutató tekintetében a környező országok közül valószínűleg a legrosszabbul áll.

Az is baj, hogy Magyarországon hiába tesz bárki feljelentést, a nyomozati szervek csak tessék-lássék módon járnak el. Ezért is folyik a vita az európai ügyészség felállításáról, hogy az uniós ügyészségnek legyenek eszközei a felderítésre.

Facebook - Orbán lapjáról kitiltottak társasága

Menjünk vissza kicsit az időben. 2014:


Vasárnap elhunyt Komáromi András üzletember, a Welt 2000 Kft. volt tulajdonosa. Szombatig jogtulajdonosa volt a cég legfontosabb termékének, az EMIR-nek. Ez az a szoftver, amelyik Magyarország EU-csatlakozása óta kezeli a brüsszeli pénzek pályáztatását és elosztását. Komáromi nem volt beteg, 47 éves volt. Közeli barátai szerint nagyon megviselte a cég eladása körüli vita, és nem kizárt, hogy váratlan halála összefügg ezzel. (444.hu)

Menjünk kicsit előre az időben:


Ha a jelenlegi nyilvántartási háttér megmarad, mindenki biztos lehet abban, hogy a jelenlegi kormány embereinek már lesz hozzáférésük az EMIR szoftverhez akkor is, a hivatalosan nincs. Nem véletlenül létezik a kódtörő (cracker), mint géphez, szoftverhez ártó szándékkal nyúló lény.

Ha valaki hozzáfér az uniós pénzek elosztását irányító és nyilvántartó programhoz, aki már akkor is zsebre tette a támogatásokat, amikor az ő körei vezették az országot, ahelyett, hogy fejlesztésekre fordította volna, az sok kellemetlenséget okozhat a jövőben:

  1. Az uniós pénzek nem a pályázatokat valóban megnyerőknél kötnek ki.
  2. Az előbbi miatt az aktuális kormány korrupcióval vádolhatóvá válik.
  3. Az új kormány gazdasági puccsal megbuktatható.

Mindezek természetesen nem következnek be, ha sikerül az MSZP-nek átjátszani a választást, hiszen a párt új vezetői nem véletlenül tekinthetők korrumpáltnak már most. Nem véletlen a megválasztás utáni azonnali romániai látogatás sem.

Ha sikerül megvalósítani nyilvánvalónak látszó terveiket, 2020-ig a most visszatartott pénzeket is lenyúlják a 2018-2020-ig aktuális pénzek mellett.

Azután jöhet az ország végleges kiárusítása (földek, erdők, vizek, közüzemek, városok) és az MSZP+FIDESZ+JOBBIK nagykoalíció. Hogy összeállhasson újra az a gyönyörűséges, szivárványszín MSZMP... ahonnan Gyurcsány mindenképp kilógott, mert egyszerű ember. Kimondta amit a lelkiismerete diktált. Pedig nagyon keveset látott meg. A teljes valóságot takarták a pártfüggönyök, ahogy még mindig.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A megjegyzések moderáltak, jóváhagyás után lesznek láthatóak.