Kész Zoltán 2017. április. 18.-án, napirend után a következő szavakkal fordult a kormánypárti képviselőkhöz:

"Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

A magyar kormány törvényt sért. Megsérti a 2012. évi C. törvény 258-as és 259-es paragrafusát, melyek a hazaárulásról és a hűtlenségről rendelkeznek.

A törvény szerint hazaáruló (258. §) az a magyar állampolgár, aki Magyarország függetlenségének, területi épségének vagy alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, hazaárulás bűntett miatt öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet, ha a hazaárulást állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával követik el.

Hűtlenséget követ el (259. §) az a magyar állampolgár, aki állami szolgálatával vagy hivatalos megbízatásával visszaélve külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, és ezzel Magyarország függetlenségét, területi épségét vagy alkotmányos rendjét veszélyezteti, hűtlenség bűntett miatt két évtől nyolc évig (…) terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Tisztelt Képviselőtársaim!

Különösen nagy gondban vagyunk, ha ez a személy maga a miniszterelnök.
  • Mert minek nevezzük azt, aki a Paks II., soha meg nem térülő beruházással adósrabszolgaságba löki a hazáját, csak azért, hogy a törvénytelenül meggazdagodott oligarchái hetedíziglen is milliárdosok lehessenek?
  • Minek nevezzük azt, aki a Roszatom pénzén akar eltörölni egy kereskedelmi tévécsatornát, amely agymosás helyett valódi híreket sugároz?
  • Minek nevezzük azt, aki Putyin civileket megbélyegző törvényét Magyarországra importálja, hogy elpusztítsa a szabadság szigeteit?
  • Minek nevezzük azt, aki hazája legjobb egyetemét elüldözi, mert őt és moszkvai főnökét zavarja a szabadság, az egyetemi autonómia és a kiművelt emberfők tömege?
  • Minek nevezzük azt, aki a migrációs kötvénybiznisszel szélesre tárja hazánk kapuit az orosz titkosszolgálatok és a szervezett bűnözés előtt?
  • Minek nevezzük azt, aki blokkolja hazánk titkosszolgálatát Oroszországgal szemben, és nem veszi ki a részét az orosz dezinformációs háború elleni védekezésből szövetségesei oldalán?
  • Minek nevezzük azt, akinek kormánya magyar választók adatait és politikai véleményét küldi el Moszkvába?
  • Minek nevezzük azt, aki nem hajlandó az Országgyűlésben egyenesen válaszolni a vagyonának eredetét és külföldi elrejtését firtató kérdésekre?
Nevezzük annak, ami: hazaáruló és hűtlen Magyarország érdekeihez!

Ép ésszel felfoghatatlan, hogy a 2009 előtti oroszgyűlölő Orbán Viktorból hogyan lett Vlagyimir Putyin legjobb tanítványa és a magyar érdekek elárulója. Egy dolgot viszont tudunk: pár hónappal a 2010-es magyar választások előtt Szentpéterváron lezajlott egy négyszemközti találkozó Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin között. Nem tudjuk, a KGB utódszervezetének egykori vezetője mit mondott Orbán Viktornak, de azt látjuk: azóta a miniszterelnök Oroszország érdekeinek megfelelő politikát folytat Magyarországon és lényegileg visszahívta az oroszokat.

Tisztelt Kormánypárti Képviselőtársaim!

Innen még vissza lehet fordulni. Jelenleg azonban az Orbán-rendszer biztosan halad a török és az orosz úton, és fokról fokra veszi el a jogokat, üldözi a potenciális ellenfeleit, és mindenki ellenség lesz, aki nem áll be tapsolni. A civileket megbélyegző putyini jogszabály magyar alkalmazása fontos állomás ezen a szégyenteljes úton.

Nem a már eddig is teljesen átláthatóan működő civilek, hanem a migrációs bizniszt űző magyar kormány szolgál idegen hatalmat. Nem a civilek, hanem a kormány a külföldi ügynökszervezet. Az orbáni út az ázsiai elnyomás világába tart, diktatúrába, ahol már nem véd meg az Európai Unió, ahol már csak a nérói téboly az úr. Ahol az önkényúrnak „viszket a tenyere”, ha tüntetőket lát.

Kedves kormánypárti képviselőtársaim! Ha azt hiszik, hogy önök majd megúszhatják, tévednek. Lojalitásuk nem lesz elég: Orbán Viktor személyiségéből és rendszeréből egyenesen következik, hogy semmilyen ellenvéleményt, sőt, a tartózkodást sem tűri. Inkább Rákosi tanítványa ő, mint Kádáré. Sor kerül itt majd minden olyan kormánypárti politikusra, kormányközeli újságra és egyetemre, amely nem hajlandó létét csak a vezér szolgálatában elképzelni.

Ebben a rendszerben a gondolat: bűn. Az önállóság: bűn. A szabadság: bűn. A tisztesség: bűn. A miniszterelnöknek csak egyféle embertípus kell: aki az üres üdítősdobozát kegytárgyként tartja a polcán. Talán viccesen hangzik, de rájöhetnek, hogy ez nem humor. Minél hamarább ébrednek fel, annál több esélyünk lesz ezt a gonoszságtól és hatalmi tébolytól szétszabdalt országot újjáépíteni. Ne felejtsék el: történelmi felelősség az Önöké. Nem kötelező Orbán Viktort követni a moszkvai úton.

Köszönöm a figyelmet!"

6 megjegyzés:

  1. Rendes demokráciákban a Kész Úr által sorolt bűnök felénél, harmadánál kevesebbért bilincsben viszik el az érintetteket.

    VálaszTörlés
  2. Független? Ilyen nincs!
    A politikus soha nem független!
    Van ilyen, vagy olyan.
    Tessék dönteni!

    VálaszTörlés
  3. Akiket érint - gondolkozzunk vagy gondolkozzon

    VálaszTörlés
  4. KÉSZ ZOLTÁN bekerült ezzel a magyar történelembe.

    VálaszTörlés

A megjegyzések moderáltak, jóváhagyás után lesznek láthatóak.