23:37
0
Az alábbi leírást egy Facebook hozzászólásban találtam. Weixl-Várhegyi László írta le egy 2000. 09. 07.-én a Népszabadságban megjelent cikkből:

- Én vizet akarok, vizet, vizet és vizet. Legfeljebb a vízhez egy kis marhahúst, sertéshúst, gyártási szalonnát, Na-nitrites keveréket, magyarul E450-es adalékot, nem húseredetű fehérjét és emulgeátort, ... de a karragén, a guargumi és a xantángyanta ki ne maradjon belőle!
- Egyszóval párizsit kérsz.
- Úgy van, anyukám. És kérlek, vágj hozzá egy szelet lisztből, kis ízjavítóból, antioxidánsból, tejporból, cellulázenzimből, savanyúságot szabályozó kálium-acetátból és citromsavból, emulgálószerből valamint kalcium-szulfátból álló kenyeret.
- Rozsosat.
- Igen, és, kenj rá egy kis vízzel hidrogénezett/átészterezett növényi olajat, amelyben persze van só, emulgeálószer, kálium-szorbát.
- Már kenem is, fiam a margarint.
- Nekem viszont anya, ma jobban esne egy kis sertéshúsban és vízben elkevert húspép, bőrke, karragén, polifoszfát, szójafehérje, nátrium-laktát, étkezési keményítő, pirofoszfát, antioxidáns és Na-nitrit.
- Akkor fiam, te a 026 műbeles virslijét kapod. Hozzá természetesen tartrazinnal, kinlinnel, amaranttal, indigókarminnal színezett; természetes aromával, nátrium-benzoáttal, sóval, mustármaggal, cukorral és ecettel ízesített pasztát.
- Magától értetődik, mustár nélkül a virsli mit sem ér, anyukám.
- Isztok-e hozzá, gyerekek, vízben feloldott izocukrot, Na-ciklamátot, aszpartámot, aceszulfátot, szacharint, aszkorbinsavat, nátrium-benzoátot és fenil-alanint?
- Jaffaszörpöt? Igeeeen!
- Ebédre viszont kaptok egy kis búzalisztet, kukoricakeményítőt, hidrogénezett növényi zsírt, ízfokozót (lehetőleg E621-est és E627-est) nátrium-glutamátot, módosított keményítőt, állati eredetű zsírt, élesztőport, szárított tyúkhúst és E150-es színezéket.
- 026 szárnyaskrémleves lesz brokkolival! Hurrá! S utána?
- Utána pediglen búzalisztet paradicsomsűrítménnyel, sajttal, ananásszal, vízzel, növényi olajjal és nátrium-nitrittel tartósított főtt sonkával, búzakeményítővel, cukorral, sóval, élesztővel és jóféle acetilezett-dikeményítő adipáttal.
- Hawaii!
- Bizony, bizony, gyerekek, Hawaii pizza lesz 026 módra.
- Az a kedvencünk!
- S a tévéhez pedig mit kaptok, na mit?
- Csak nem burgonyát, növényi olajat, sót, hagymaport, autolizált élesztőport, tejszínport, dextrózt, sajtport, nátrium-glutamátot, din.trium-5-ribonukleotidokat és tapadásgátlót, vagyis szilícium-dioxidot?
- De bizony, gyerekek, úgy van, chipset, 026 zöldhagymás chipset.
- S mi lesz a vacsora?
- Vacsorára pedig esztek aszpartámmal, fenil-anilinnal, K-aceszulfánnal, zselatinnal, hidroxi-propillal javított joghurtot, amelyben kalcium-foszfáttal, vízzel és cukorral felhizlalt, egyszer már kipréselt gyümölcshúsváz-darabkák vannak.
- Hurrá! Én is kérek őszibarackos light joghurtot! Én is! Én is!

Nem is olyan vicces... Hát ezért kell sűrűn méregtelenítenünk a szervezetünket.

Ezek után érdemes elgondolkodni azon is, vajon mire kell majd külön adót fizetni egészségtelen étel címén? Lesz-e más út, lesz-e választásunk, ha korlátozzák a bio és öko gazdaságokat, gyógynövényeket, a gyógynövényekből készült termékeket?

Hozzád még nem jutott el a híre, hogy tehetsz ellene? Ezen a linken csatlakozhatsz, írhatod alá a nemzetközi petíciót.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A megjegyzések moderáltak, jóváhagyás után lesznek láthatóak.