A könyv lényeges szereplőinek egyike Raven Sable néven jár közöttünk. Valós lénye alapján az éhínség maga.

Egy általa írt, többmillió példányban fogyott fogyókúrás könyv kapcsán ismerkedhetünk meg vele, mely elindította a világban az anorexia divatját.

Természetesen nem lehetséges, hogy egy komoly fogyókúrás tanácsadó saját fogyókúrás ételek nélkül uralja a piacot, ha már a ma divatos legfőbb eszközt isteníti. Így Sable is létrehozza saját ételsorozatait.

Először a CSAMMTM, majd a FINOMTM sorozatot:

„A CSAMMTM gondosan megformált, megcsavart és összerakott proteinmolekulákból állt, a megfelelő kódokkal és bevonattal, amelyeket gondosan úgy terveztek, hogy még a legkitartóbb emésztőenzimek se vegyék észre őket. Kalóriamentes édesítővel, növényolaj helyett ásványi olajjal, rostokkal, színezékkel és megfelelő ízesítéssel látták el. A végeredmény mindössze két dologban tért el a hasonló instant ételektől. Először is az árában, ami kicsit magasabb volt, mint a többié, másodszor a tápanyagtartalmában, ami durván egy Sony walkmanéval volt egyenértékű. Mindegy, mennyit evett belőle az ember, akkor is lefogyott.

A kövér emberek megvették. Azok a sovány emberek, akik nem akartak hízni, szintén megvették. A CSAMMTM volt a legtökéletesebb diétás étel - úgy csavarintották, hogy a krumplitól a vadhúsig mindenféle ételt tökéletesen imitáljon, bár a csirkés volt a legkelendőbb.

A CSAMMTM után jött a FINOMTM - olyan műkaja, hogy abban még a mű is műből volt.”

Mondhatod, hogy „Ugyan, ilyen nem létezik! Ez csak utópia!”, de ha néha nyitva tartod a szemed, el kell gondolkozz azon, hogyan lehet:
  1.  Tökéletesen szabályos alakú és belső elrendezésű császárszalonnája bármely disznónak?
  2. Soha meg nem romló hamburger és sültkrupli a gyorséttermekben?
  3. Külön árkategóriájú húst tartalmazó felvágott sorozat?
  4. Aludttej készítésre alkalmatlan tejnek nevezett fehér folyadék?
  5. Éhség megszüntetésére alkalmatlan kenyér?
És akkor a génkezelt, sugárkezelt, más módon manipulált ételekről, fűszerekről nem beszéltünk. Nem szóltam a cukormentes üdítőkről, édességekről sem. Egy hang sem esett a „csak víz kell hozzá” gyorskajákról, a por alakú forraltborról, meg még sorolhatnám holnap estig is.

De persze nem torta a torta hab nélkül. Ami jelen esetben Sable úr legszebb álmait is felülmúlja. A bio és ökogazdaságok, a gyógynövények tiltása, ellenőrzött termesztése igen érdekes kérdést vet fel (legalábbis számomra). Ez a kérdés a világméretű, szabályozott és irányítható éhínség.

„Utópia már megint!” - mondod. Én meg hallgatom és sírni tudnék, mert már megint nem figyeltél. Már léteznek a génkezelt magok, amikből nőtt virágok nem hoznak csíraképes magot. Igen, virágokon kísérletezték ki, mikor nem néztél oda. A virágmagok már egyetlen kézben vannak.

A kérdés az: Szeretnél ilyet gabonában, zöldségekben, hüvelyesekben is megélni? Műhús mellé műnövényt? gyógynövények helyett legális drogokkal (nálunk gyógyszernek hazudják) kábítani magad? Elfogadni, hogy nincs marhapörkölt, mert ha se marha, se hagyma, se fokhagyma, hogyan lesz pörkölt? Lemondanál a sörödről, borodról? Emlékezz a szőlők kivágatására és köszönd meg, hogy voltak, akik nemet mondtak! Most lehet itt az utolsó pillanat, mikor még van esélyed beleszólni mindannyiunk sorsába.

A miért történik mindez? Végtelenül egyszerű:

2 megjegyzés:

  1. Szerintem egyszerű a magyarázat! Pénz! Ezeket a mű dolgokat,csak a gép meghibásodása befolyásolja. Nincs időjárási tényező. Biztos a siker. A gyógynövényekkel kapcsolatos intézkedések, egyértelműen a gyógyszerpiac harácsolását fogják elősegíteni!
    Lehet, hogy nem jól látom, de fogok ültetni az idén is gyógynövényeket! És a saját szabályaim szerint fogom felhasználni!!!

    VálaszTörlés
  2. Igen. Pont erről szól az Ossian nóta is. De nekik pénz, neked, gyerekeidnek, unokáidnak élet, vagy halál. Te döntesz, tiltakozol, vagy hallgatsz.

    VálaszTörlés

A megjegyzések moderáltak, jóváhagyás után lesznek láthatóak.