Édes maciszerűségek ezek a koalák.

Tarlós István koalákat avat. L. Simon László elcsodálkozik rajtuk, mint Mehemed a teheneken. Deutsch Tamás sunázná őket.

Semjén Zsolt engedélyeztetni kívánja lóhátról való vadászatukat. Ilyen állatot még Orbán Viktor sem lopott. "Ich bin ein Koala - Demokratikus Koala-akció!" feliratú pólót húz Gyurcsány Ferenc. Vida Ildikó tolmács nélkül írja le az áfájukat.

Rogán Cecíliát koalamuffban fényképezi a Blikk. Ki a mocskos koalákkal Hunniából! - üvölt Vona Gábor. Húbammeg! - mered rájuk Szanyi Tibor, és megfogadja, hogy többé egy kortyot sem! Kész Zoltán megvonná tőlük a választójogot. Szijjártó Péter fontos nemzetközi tárgyalásokba bocsátkozik velük.

Orbán Ráhelné szül. Tiborcz István megnyeri az új koalalámpa-tendert.

Simicska Lajos szerint (aki elbukja a tendert) geci macik. "Szerintünk - nem - macik!" - szavalja el a Hírtévé "Intim Pista lesipuskával" című oknyomozó műsorának stábja, miközben beadják büszke felmondásukat.

- Rohadt gyilkosok ezek a koalák! - nyilatkozza Rubovszky György, de nem úgy gondolja, csak beteg szegény. - A magyar koalák a növekedés zászlóshajói! - üríti rájuk calvadosos kupicáját Balog Zoltán.
- Nagyon szeretem a koalákat - mosolyog jegesen Hoffmann Rózsa, karmaival kényszeresen egy plüsskoalát marcangolva.

 Habony Árpád kikölcsönzi őket egy bulira.

Ó, a koalák... - morfondírozik el id. Lakmárovics Jenő kisnyugdíjas, kezében egy nagy szatyor pittyedt, CBA-akciós csirkefarháttal, amit otthon lesüt, és egy hónapig abból ebédel majd. - Úgy hallottam, csak eukaliptuszt esznek szegények. Baromi unalmas lehet...

A koalák pedig?
Ők szarnak az egészre. Csak egy szokványos hétköznap a nagy magyar valóságban.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A megjegyzések moderáltak, jóváhagyás után lesznek láthatóak.