E kis írások célja, hogy ne csak dühöngjenek, hanem időnként nevessenek is, mert a humor segítségével, ha csak néhány pillanatra, de a hatalom fölé kerekedhetünk. Engem a bosszankodáson felül olykor már szórakoztat is, ahogy újabb és újabb hazugsági Európa-csúcsokat döntögetnek, lassan például minden potentát a szülei vagy a tízéves fia zsebpénzéből vesz luxuslakást. A vasárnapi zárvatartások és Quaestor-ügy eddigi lódításaira nincs elég hely, csak három a múlt hétről, hogy jól kezdődjék a hetük.

Rétvári államtitkár szerint a vasárnapi boltbezárások 68%-os elutasítása úgy jött ki, hogy az Ipsos nem szombaton kérdezte az embereket, hanem vasárnap, mert őket sokkal jobban bosszantja. Hiszen aki szombaton szokott vásárolni, az vasárnap soha és fordítva. Vagyis vannak a szombatosok, más néven sabbatariusok, zsidózó-keresztények, és a gyűlölködő vasárnaposok, hisz L. Simon költő megmondta, a magyar emberek többsége egyetért a vasárnapi zárva tartással, mert a családjával foglalkozhat és a gyűlölet helyett szeretetre fordíthatja a figyelmét. Röviden: bolt=gyűlölet, templom=szeretet. Kivéve, ha éppen bort és ostyát vásárolnak a boltban. És ez a pénzköltő még hazatalál! Sőt, a sümegi kegytemplomban a minap a CÖF vezér felszólítására Rolls Royce-szal terelték vissza a tévelygő veszprémi báránykákat.

De akkor már a börtönök is legyenek vasárnap zárva, elvégre a raboknak is jár egy szabad nap! Amikor Kálmán Olga azt firtatja, melyik szakszervezet támogatta a boltbezárásokat, Rétvári Bence kivágja az adu ászt, a Munkástanácsok! Megnéztem tagszervezeteiket:

Bányaipar, közlekedés, légiközlekedés, pedagógus, egészségügy, büntetés-végrehajtás, fém- és gépipar, fehérjeipar, értékszállítás és őrzésvédelem, faipar, textil és ruházat, nemzetközi és hivatásos gépkocsivezetők, postások, rendészet és közigazgatás, vám- és pénzügy, vízügy.

Már csak az a kérdés, melyikhez tartoznak az érintett kereskedelmi dolgozók. Fa, bánya, repülőgép?

A Fidesz szóvivő igazi fogyóeszköz, már szinte mindenkit leamortizáltak a nyugdíjmentő Gabikától Hoppál karnagyig, most Tuzson Bence a soros, akire ráforrasztották Jim Carrey mosolyát. Simon András a KüKüM által utolsó pillanatban kimentett 3,8 milliárdról faggatja, másik Bencénk úgy figyel, mint egy vad üregi nyúl ételosztás előtt a budakeszi vadasparkban, majd fölényesen legyint, s Jim Carrey vigyorával oktat:

  • A biz-ton-sá-gos államkötvényeknek semmi köze a magáncégek koc-ká-za-tos kötvényeihez, az csak úgy ott volt a Quaestornál! Mégse a minisztériumban porosodjanak, egyszerűen visszakértük.
  • És nem volt veszélyben?
  • Nem érti? Nem koc-ká-za-tos Quaestor! Ál-lam-köt-vény!

Megnyugodtam, szóval a Quaestor külön Gucci táskában tartotta a 150 milliárd kamukötvényt, s egy másikban az állami biztonságost, ezért kellett Orgován Bélát kinevezni, nehogy összetévesszék, elvégre a tápiósági kocsmában is mindig ő szokta szétválasztani a verekedőket egy késsel. Addig is Szijjártó csapattársa, a Dunakeszi gólzsákja, a Fradiból a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgató-helyettesévé átigazolt Kunci elhozta egy nejlonzsákban a 190 ezer darab húszezrest. Vélhetően nem a Quaestor előtt sorban álló keményen dolgozó kisemberek sorfala között, mert igencsak felrúgták volna.

Pinokkió sírva könyörög a receptért.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A megjegyzések moderáltak, jóváhagyás után lesznek láthatóak.