• Nézd, szottyos barátom - fordult Ripley hadnagy a nyáladzó, szörcsögő Idegenhez. - Beláthatod, hogy nem férsz itt el. Megijesztetted a macskát. Ez a Nostromo egy kis űrhajó. Hogy nézne már ki, hogy ahányszor leszállunk valami problémás bolygón, megrohamoznak minket az éhes idegenek, akiknek elege van a porviharokból meg a kénsavesőből? Legyél belátó! Ez az űrhajó a mi hazánk. Nem valamiféle Noé bárkája, hanem szolid üzleti vállalkozás. Ha felvennénk téged meg a családodat, először csak takarítanátok, aztán szépen kitanulnátok a navigációt, az asztrofizikát, a parancsolgatást, és maholnap már a kapitány állását veszélyeztetnétek! Meg különben is, félünk tőletek. Rettentő vérszomjas alakoknak tűntök.

  • Vegetáriánusok vagyunk - mondta az Idegen, aki egy retket rágcsált éppen leginkább retekrágásra alkalmas szájszervével. - A vallásunk minden élet tiszteletére kötelez minket.

  • Micsoda barbár vallás! - háborodott fel Ripley hadnagy, és a keze ügyébe készített egy taktikai atomtöltetet. - Azt hiszem, veszélyeztetnétek a homogén kultúránkat. Más se hiányzik a fedélzetről, mint egy rakás pikkelyes hippi! Majd csinálunk egy jó kis propagandafilmet a veszélyekről, amit ránk jelentenétek. Kicsit talán átkozmetikázzuk az eseményeket, hogy pörgősebb legyen a történet. - Ripley hadnagy elővette lézerpisztolyát, és az idegenre fogta. - Most jó! Ne mozogj, és mondd, hogy csíííz!

  • Csíííz - mondta fáradtan az Idegen, mert tisztelettudó lény volt. - De akkor hogy lehet, hogy tele a Nostromo predátorokkal? Láttam, remek kabinjaik vannak, emberi koponyákat lógattak ki az ajtajukra.

  • Ja, hogy ők? Az más. Vásároltak a hajó részvényeiből. Van nekünk egy ilyen "Legyen Ön a nyolcadik utasunk!" programunk. Vesztek hajópapírt, és máris a legénységhez tartoztok. Ha leszállunk a Földre, a VIP-kapun keresztül hagyhatjátok el az űrkikötőt. Vesztek?

  • Nincs pénzünk. Éhezünk. Behurcolhattatok valami vírust: az egész bolygón kipusztult a kelkáposzta, és ez már az utolsó retkek egyike.

  • Szomorú. Ha nem lennél ilyen ronda, komolyan sajnálnálak. De a film, megígérhetem, remek lesz! Tökös, csúcsragadozó fickóknak fogtok látszani benne, nem ilyen kérődző lúzereknek. És a moziból kijövők mind kapnak majd egy kérdőívet. „Látta, ugye? Most mit szól? Beleegyezne, hogy egy Idegen randevúra hívja a kishúgát?”

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A megjegyzések moderáltak, jóváhagyás után lesznek láthatóak.