Két évvel ezelőtt Orbán Viktor legfőbb hadúr nagyon megmérgesedett, amikor megtudta, hogy Rogán Antal és családja helikopterrel utazott Rogán Cili barátnőjének a lakodalmára. Amikor még arra is rájött, hogy naponta 80 ezer forintba kerülő bérelt Mercedes is várta őket a reptéren, kifejezetten dühös lett.

Nekem egy parasztgyerek ne urizáljon, mondta magában a legfőbb hadúr. Egy parasztgyerek maradjon szerény és tisztességes, mindig emlékezzen rá, hogy honnan jött.

Lám, én magam is milyen szerény és tisztességes maradtam.

Nekem egy parasztgyerek, folytatta a gondolatot, ne tartson odahaza sokfős személyzetet, ne barátkozzon kétes alakokkal, ne fogadjon el tőlük milliókat, se nejlonzacskóban, se pedig más csomagolásban.

A legfőbb hadúr feje ekkor már nagyon vörös lett, alig bírta türtőztetni magát. Azonnal intézkedem, mondta. Már indult is, hogy lépjen valamit, vette volna a telefont, amikor eszébe jutott Matolcsy György.

Ettől megint elborult az agya. Mit képzel magáról ez a Kusza Szem! (Magában és baráti körben így nevezte a Magyar Nemzeti Bank elnökét.) A Zita nevű nőjének állást ad a Magyar Nemzeti Bankban. Ráadásul, nagyon jól fizető állást. Aztán, amikor mégis mennie kellett a bankból, akkor a banki alapítványoktól húzott jövedelmet a jógaoktatóként is tevékeny kedvese. Ez a Matolcsy, így füstölgött magában a legfőbb hadúr, a Zita nevű szeretője testvérét is alkalmazta, és a Zita mamájának is munkát adott!

A legfőbb hadúr itt már toporzékolt dühében. Kezeivel az asztalt csapkodta, és a szokottnál is messzebbre köpködte a szotyolát. Hát milyen dolog ez, hogy ezek itt nekem szétlopják az országot! Kisemmizik a magyar embereket, hazahordják a javaikat!

Próbált lehiggadni. Mikor már majdnem sikerült, akkor eszébe jutott, hogy ez a Matolcsy nevű ember, aki miatt az előbb felidegesítette magát, Patai Mihály lakásában lakik. Bérli, vagy baráti szívességből húzhatja meg magát a luxuslakban, nem tudni. De hogy a jegybank elnöke az általa felügyelt bank vezetőjének a lakásában hajtsa álomra a fejét, az több a soknál. Világbotrány, jobb banánköztársaságokban lelövik az ilyen embert.
Azonnal intézkedem, határozta el magát a legfőbb hadúr.

Ezúttal igazat mondott, mert valóban haladéktalanul intézkedett: szombaton délelőtt a Mediaworks kiadó bejelentette, hogy hétfőn már nem jelenik meg a Népszabadság.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A megjegyzések moderáltak, jóváhagyás után lesznek láthatóak.