Letelepedési kötvény. Megvan? Képben vagyunk?
A cucc, a Rogán Tóni biznisze! Beugrott? Na, ugye!

Jófej srácok ezek a Rogánék különben, meg a vérükben van a lopá....szóval a biznisz. Hibátlan kürt futottak! Tartalom és kivitelezés is maximum pontszámot érdemel. Zseniális! Egyszer tanítani fogják! Meg büntetni, vagy tizenöt évvel!

De tudod-e mi a varázslat benne? Létrehozni a haverokkal pár átláthatatlan céget, ha lehet (Na, jó! Most lelövöm a poént! Lehetett!) akkor a Kajmán-szigeteken, gründolni egy nagyon szemét, nagyon gány törvényt, beizzítani a parlamentet, sürgősséggel elfogadtatni ( Simán ment! Haveroook! Haveroook azook!), beengedni vagy húszezer – Ó, öcsém kiírom számmal is! 20000 - arabot, távolkeletit, ilyeneket, beseperni tőlük a dohányt, és nagyvonalúan vállalni, hogy majd az állam – Ja! Ezek meg mi vagyunk! – ezt visszafizeti nekik. Kamatostól. Érted? KAMATOSTÓL.

Majd elégedetten hátradőlni, és kaszálni, csak kaszálni.
Na, ez a varázslat, nem ami a Harry Potterben van!

Beszednek néhány – nagyon sok – milliárd forintot közte rengeteg közvetítői jutalékot, és ennek örömére állampolgárságot adnak minden jöttment terroristának, orosz kémnek, tán még James Bondnak, a 007-es ügynöknek is!

Persze közben óbégetnak, hogy MIGRÁNS, MIGRÁNS, meg a röhögéstől a térdüket csapkodják, hogy benyalták a népek a nagy nemzeti süket dumát, és persze vasvillával forgatják közben a lopott pénzt, mert az olyan temérdek, hogy erősen penészedne az alja különben!

Valahol viszont mégis szelel a rendszer, vagy kopnak a srácok, nem tudom, mert nyilvánosságra került a nagyszerű kötvénybiznisz minden nagyszerű eredménye!

Akkor lássuk, miből élünk. Nos, mi semmiből! Mert az állam – szóval mi! - bukott ezen a ragyogó bolton cca: harmincmilliárd – azaz: 30000000000 – forintot. De gondolom, ez annyira nem lepett meg senkit!

ŐK, és most ne határozzuk meg darabra, kik azok az „ŐK”, mert valószínűleg mindenki sejti, hogy a nemzet repülő táltosától a helikopteres bulibáróig mindenki nyakig szaros az ügyben!

MINDENKI! NYAKIG! SZAROS!

Szóval „ŐK” viszont hihetetlen tehetséggel nyertek a bizniszen 60000000000 – segítek jó! Nehéz ezt értelmezni agyilag, könnyen megszédül az ember, ha felkészületlenül éri - azaz HATVANMILLIÁRD(!!) FORINTOT! De nincs itt semmi látnivaló, haladjon mindenki tovább, mert boltot Tóniék időközben bezárták, a pénznek meg lába kelt.

Ó, persze a húszezer kötvényes, bennük a néhány robbanóöves arab nagyfiú, James Bond és népi zenekara, az össze KGB-s Putyin hírhedt kémiskolájából, meg a jó ég tudja ki mindenki még, azok viszont a nyakunkon maradtak. Őket mi nyertük.

Nem kispályáznak a fiúk!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A megjegyzések moderáltak, jóváhagyás után lesznek láthatóak.