Van egy elméletem miszerint, ahogy, és amit látunk magunk körül az össze fog omlani, mint a kártyavár. Ha nem is szó szerint.

Van-e olyan ember aki azt gondolja, hogy amit az Egyesült Államok vagy Kína művel az mindig fenntartható lesz? Ugye nem.

Az biztos, hogy nagy verekedés lesz a benzinért, de még nagyobb lesz az ivóvízért. Mert ha nem tankolok, azt meg lehet szokni, de víz nélkül élni...

Akiben mozog a hangya tudja miről beszélek. Aki nem, az most mosolyog, hogy ez a Laci megint hülye.

Hamarosan borul a bankrendszer, és a bankok kuncsorogni fognak az államtól pénzt. De most nem kapnak, ahogy pár évvel ezelőtt megtörtént.

Vagy ésszel vagy kényszerrel, de mindenki az ideális 30km-es körzetből fog élelemhez és javakhoz jutni. Persze lesznek lovak, meg szekerek, de aki ezen mosolyog az gyalogolni fog.

Nem lesz ez nagyon egyszerű... és fájdalom mentes.

Most van még egy kevéske idő, hogy mindazokat a dolgokat megtanuljuk (én is), amit őseink tudtak. Mert az öregek mit vásároltak a városban? Hm... Szeget? Vagy pár dolgot, amit nem tudtak maguk megcsinálni.

Csak elképzelem, hogy egy BMW-ért kapsz egy lovat, egy karóráért egy pár kiló krumplit, és egy súlyos fuxért lehet majd szerszámot cserélni, mert amúgy az arany mit is ér? És az ivóvíz közkutakat úgy őrzik majd, mint az atom bombát...

Szerencsére lelassul majd az élet arra a szintre, amin lehet egészségesen rezegni, élni.

És ezt addig osszad meg, amíg van Facebook, meg a társai mert ez sem lesz.

De a hasonszőrűek vonzzák egymást, így nem ez az egy miatt nem aggódom :)

Írta: Lakatos Laci, betyár

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A megjegyzések moderáltak, jóváhagyás után lesznek láthatóak.