Dani nagyszerű srác. Orvos, akár az anyja. Rég kimehetett volna Svédországba, de maradt. Mert szeret veszélyesen élni, keveset aludni, sokat dolgozni. A semmiért. Ezért maradt. Katasztrófaturistának a saját hazájában. Akárcsak mi. Ő szokta mondani, ha valamivel nagyon tele a bakancsa: „ki nem szarja telibe!”

És tényleg! Most olvasom valamelyik fideszes okádék lapban… Nem, nem tudom, melyikben. Bármelyikben. Bármelyik ötszázban.
Már minden médium fideszes… okádék… hazug… szürreális… lopott.

Az egész kibaszott életünk az. Mint ahogy a magukat politikusnak, államférfinak, valakiknek gondoló senkik is. Az összes tetves luxusjachtjukkal, repülőjükkel, stadionjaikkal. Hazug, szürreális, szánalmas, szemét az egész… Olyan illiberális! Ki nem szarja telibe?

Szóval most olvasom, hogy a Fidesznek már 3 millió támogatója van! Azért érdekelne, miért nem írtak ötöt? Vagy hatot, hetet? Nem mindegy mit hazudnak-okádnak a képünkbe? Miért pont három akadt be a Habony-műveknek? Valaki? ... Na, mindegy. Ki nem szarja telibe?

HÁROMMILLIÓ! Rendben. Legyen. Mit számít? Akár még igaz is lehet. És? ÉS AMÚGY, KI NEM SZARJA TELIBE!? Hitlert fénykorában minden tíz németből nyolc istenítette. Nem volt olyan román – papíron – aki Ceausescut ne tartotta volna minden idők legnagyszerűbb emberének. A Kárpátok Géniuszával keltek-feküdtek. És? És hol van most a rajongás? Hol a kultusz? Hol a birodalom? Besúgó hálózat, titkosrendőrség, stadion, palota. Hol van? Hol vannak?

Most, alig néhányszáz kilométerrel idébb, újabb egysejtű versenyző, újabb minidúcse vágja maga alatt a fát, manipulálja a népet, álmodik magának birodalmat, stadiont, kastélyokat, repülőt, kisvasutat, gyártatja a szervilis, gerinctelen hiénahaddal az újabb győzelmi jelentéseket, hamisít történelmet, híreket, statisztikákat, foglal el médiát, ipart, mezőgazdaságot, mindent.

És még csak azt sem hiszem, hogy az a hárommillió – Miért nem hat, vagy hét? Miért ennyit hazudtak csak? – ne hinné, hogy a Kedves Vezető maga a messiás. Hiszik! Úgy nyalják be az unalomig ismert, hol kommunista, hol náci propagandát, mint a szél. Pont, mint a németek, románok tették.

És? Daninak igaza van! KI NEM SZARJA TELIBE? Ettől még a hazugság hazugság marad, az őrültség sem lesz igazodási elv, és a gazemberség sem válik etikává.

Mert a történelem a legnagyobb demokrata. A hibbantság, egy szürreális, beteg, hazug világ, a gonosz, legfeljebb csatát nyerhet, de háborút soha!

A Kedves Vezető most ugyanazon az úton jár, ahol a többi bukott előd. Ugyanúgy fog bukni is! Ugyanúgy!

Az a hárommillió – Miért nem hat, vagy hét? Miért ennyit hazudtak csak? – pedig fel fog ébredni. Így volt ez a németeknél, így a románoknál is.

Így lesz ez nálunk is!

Utóirat: imádom Danit, de mocskos egy szája van ... és ki nem szarja telibe?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A megjegyzések moderáltak, jóváhagyás után lesznek láthatóak.