Ezen a héten két olyan dologgal találkoztam, ami igazán jóleső érzéssel töltött el.

Az első:

Barátnőmet kísértem el egy festőművész - Kagyerják Attila Tamás - kiállítására, ami egy közeli könyvtárban van még e hét végéig.

Amikor beléptünk a könyvtárba az első benyomás egy nagyon otthonos érzés volt. A képeket is megtaláltuk, jól láthatóan a polcok felett.

A könyvtár kicsi, rengeteg könyvvel, olvasó és internetező asztalokkal. Az egyiknél épp egy tanárnő segített egy kisdiáknak tanulmányaiban.

Megkérdeztük, milyen feltétele van a tagságnak. A válaszból megtudtuk: van éves díj, amire 50% engedményt kap aki diák, munkanélküli, vagy nyugdíjas. Ingyenesen is lehet regisztrált tag bárki. Az ingyenesen regisztráltak az olvasóasztaloknál olvashatnak nyitvatartási időben, ők is használhatják az internetet, valamivel magasabb díjért.

A második:

Másnap intéznivalóm volt a MagNet Bankban. Itt már sokszor meglepődtem, hiszen a becsületkasszás számlavezetési díj, a közösségi adományozási program olyan, amivel még nem találkoztam. Nyár óta kutyabarát bank, így a kutyát is beviheti aki a bankba megy, de aki csak arra sétál is megitathatja kutyáját útközben, ha szükséges.

A legújabb meglepetésük az Adj meleget! program, minek keretében egy hőtartó fóliát hozhat el bárki, hogy utcán élő társaink egyikének segítsen meleget biztosítani. A hőfóliából mindenki egyet hozhat el, ingyenes.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A megjegyzések moderáltak, jóváhagyás után lesznek láthatóak.