A szerkesztő megjegyzése:
Ezt a cikket neten olvasgatás alkalmából találtam. Itt a szerző engedélyével tettem közzé. Tartalmát rendkívül fontosnak érzem, mert a változás csak bennünk kezdődhet el. Ahhoz meg fel kell ismernünk mi mindent érdemes átgondolni. Nemigen találkoztam még olyan írással, amiben ez ilyen összeszedett, ennyire személyeskedés nélküli lenne.


Úgy néz ki, belátható időn belül nem lesz számomra kellemesen élhető hely Magyarország, és sajnálom, hogy ez ilyen hosszú:

  1. Mert mindenki hashtaggal menőn Charlie, egészen addig a másodpercig, amíg valaki sértően ír/rajzol az ő szíve csücske Szent Tehenéről. Ekkor sikoltozva toporzékol, hogy a szerzőt/grafikust, - statáriumban -, azonnal végezzék ki a főtéren.

  2. Mert mindenki kötelezőnek és támogatandónak találja a szociális hálót, amely a bőrén érzékelhető problémakontingensbe tartozó és kedvelt, személyes ismerőseinek kupacát védi, ám számára, az ezen kívül elhelyezkedők, vagy marginális csoportok, vagy lusta szimuláns banda.

  3. Mert ebben az országban senki sem lenne rasszista, ha cigányok nem lopnának, az erdélyiek nem lennének sunyi kis köcsögök, a zsidók nem kefélnék meg az anyjukat is 5 forintért, és a négerek nem néznének ki úgy, mint egy majom. Csak hát ezek a tények.

  4. Mert mindenki elvárja a kapitalizmust egy szolgálatkész pincértől, egy mosógép vásárlásakor, a taxistól és a Tescótól, kivéve, ha személyesen ő az a pincér, ha az övé a műszaki üzlet, ha taxis, vagy a Tescóban dolgozik.

  5. Mert mindenki jogállamban akar élni, amíg ő a sértett fél a bíróságon, de cinikusan, eleve, az igazságszolgáltatási rendszerünk lyukain átbújásával tervez, ha erőpozícióból szerződésre lép, egy nyomi vadidegennel, akit amblokk leszar.

  6. Mert mindenki demokrácia után kiált, ha nem veszik figyelembe az akaratát/érdekeit, de saját akaratához/érdekeihez földesúri-rendszer rendelését látja tök igazságosnak, és ha van rá módja, meg is teszi, mint a pinty.

  7. Mert a homoszexualitás egyetlen elfogadható megjelenése, ha két szőke bombázó meztelen cickókkal smárol egymással egy hapsi felajzásának érdekében. Minden egyéb megjelenési formája érthetetlen, hisz csak annyi kéne, hogy végre megembereljék magukat, egészséges házasságot kössenek egy ellenkező neművel, és normális ruhában, két gyereket, szerényen és istenfélően, felneveljenek egy 80 négyzetméteres lakásban. És ezt csak az nem teszi meg, aki DIREKT ilyen természetellenes aljanép akar lenni.

  8. Mert ha a zsidók nem tennék rá a mocskos kezüket a javakra, ha a pasik nem csak a farkuk után mennének, ha a bankok egy varázsütésre jótékonysági intézményekké válnának, ha főnököm nem erőltetné ész és értelem nélkül, hogy dolgozzak, ha a nők nem csak a lóvéra hajtanának, ha az USA nem akarná mindenáron magához csatolni a vadregényes Karakószörcsögalsót, ha az egyetemisták egy percre abbahagynák a drogozást, ha a gyógyszergyárak nem törnének az oltásokkal az életünkre, ha Bruno Mars nem csapná le Kefir kezéről a Grammy-t, nem venné el a tisztességes magyar emberektől a megélhetést az a 23 román kőműves, és egyszer és mindenkorra betiltanák az Éjjel nappal Budapestet, akkor mindenkinek lenne elég pénze, melója, kis háza, élete, meg szép, kedves és okos párja, Magyarország a Világegyetem Svájcává válna, megszűnnének a betegségek, és mindenki Csehov színdarabokra járna.

    Mert csak külső okai léteznek minden személyes kudarcunknak, mert sem lusták, sem tanulatlanok, sem alkalmatlanok nem vagyunk, csak a vérirígy rohadék nyugat és az hasonszőrű ismerőseink elnyomnak minket, a Magyarság Csodáját, benne Engem.

  9. Mert az egyébként halálra hájpolt Széchenyinek, a majd 200 éves, Hitel című művéből, csak a szerző körszakállát és a mentéjét értik.

  10. Mert három dolog taszít másokban igazán minket: A siker, az igényesség és a gondtalan nevetés. A sikerességhez automatikusan erkölcstelenséget, gátlástalanságot és egyéb gazemberséget társítunk. Rendes ember nem sikeres. Az igényesség öncélú, magamutogató úri huncutság. Rendes ember megelégszik azzal, amije van, és ahogy Isten adta. A gondtalan nevetést, meg csak feltűnősködésből csinálják a felelőtlen üresfejű ostobák, és azért ebben végül is van valami, mert, de tényleg, mennyi esze van annak, aki ebben az országban nevet? Rendes ember nem boldog.

  11. Mert elvárás szinten a rendes nők nem karrierben, önmegvalósításban, egyenjogúságban gondolkodnak, sőt, be se illesztik ezeket életükbe. Remekül főznek, pepec rendet tartanak, a család összetartó kovászai, szerényen és csinosan öltöznek, gyerekeket szülnek, mindig kedvesek, minden csínját ismerik és magukra nézve kötelezőnek tartják a XIX. sz-i nőideált, nem feleselnek, nem erőszakoskodnak igényeikkel, és noha nem sportolnak (mert azt csak a magamutogató, laza erkölcsű nők teszik), valahogy mégse híznak el. (Nem vérrokon férfivel beszélgetni kurvás.)

  12. Mert elvárás szinten a normális férfiak hordják a nadrágot, okosabbak mint a nők, vezetik a családi autót, a végső döntést ők hozzák, szeretik a focit, sört isznak, több pénzt keresnek mint egy nő, és mivel ők tartják el a családot: belefér egy kis fingás és/vagy félrekefélés, 100 kg alatt egy férfi csak karácsonyfadísz, és ha valaki megsérti őket, azt állcsúcson vágja, azt kész. ( Póktól félni buzis.)

  13. Mert a műszaki cuccokat alapfunkciójában sem tudjuk kezelni. Nem értjük, hogy a nem tetsző tartalmakról el lehet kapcsolni (ne adj isten „off”), és hogy Hajdú Péter Maldív szigeteken készült fürdőruhás fotóját részben tovább lehet görgetni, vagy akár visszavonni az ismerősnek jelölését, ahelyett, hogy töméntelen menj te a k@a anyádba postokat irkálnánk hozzá, saját drága szabadidőnkből lecsípve.

  14. Mert szívből és fáradságot nem kímélve gyűlöljük Ördög Nórát, Vajna Tímeát, Zimány Lindát és Berki Krisztiánt, akiknek vélt jó, vagy vélt rossz életével, döntéseivel, erkölcseivel, fizetésével, külsejével, személyiségével, valójában, a világon semmi dolgunk nincs. Mert egyszerűen nem értjük, hogy praktikusabb és élvezetesebb kiröhögni a nekünk nem tetsző celebet, mint egy kanál vízben megfojtani őket.

  15. Mert miközben senki embereket nagy elánnal utálunk, eszünkbe sincs értelmes ikonokat választani magunknak, főleg követni, utánozni őket, esetleg kipuhatolni eredményességük titkát, tanulni tőlük, és megcsinálni…

  16. Mert gazdagjaink azt gondolják, a vagyonnal együtt ízlést is szereztek. Persze halál jó lenne, hogy a csomó dúsgazdag baromarcú, (mint a középkorban) mindenféle egóból, nagy pénzen kivitelezett ingatlan felhúzásával szebbé, csinosabbá, európaiabbá változtatná városainkat, közös életterünket, ehelyett mindenhol az uborkafára felkapaszkodott újgazdag kacsalábonforgással szemetelik tele vizuális világunkat. A középosztály meg persze követi őket, ők a mérce, és ugyanolyan szökőkutas-brokátfüggönyös koloniálvilágot álmodnak maguknak, csak a kivitelezés kopottabb és több a fröccsöntött megoldás. Sosem lesznek cuki, helyes, gondozott kisvárosaink, menő utcáink.

  17. Mert nincs, még egy billegő pontonhíd sem, a pénzemberek és az értelmiség között. Kölcsönösen és mélységesen lenézik egymást. Az értelmiség bugris, műveletlen, pénzcsináló automataként tekint az üzleti elitre, az üzleti elit, meg élhetetlen, kétfilléres ködszurkáló senkiknek látja a tudomány és a művészet jeleseit.

  18. Mert Magyarországon a különleges, formabontó személyiségek elfogadásának felső határa Rúzsa Magdi és Benedek Tibor.

  19. Mert a McDonaldsos fizetésen tengődő frusztrált értelmiségnek esélye sincs progresszív motorjává válnia a társadalomnak, a közéletnek, vérbő és virulens intellektuális centrumává válnia nagyvárosaink társadalmi életének, hatással lenni a közgondolkodás fejlődésére.

  20. Mert Magyarországon ma a legnagyobb, legjobban támogatott és elismert kortárs művész: Ákos.
  21. Mert nem hiszem, hogy van a világon egyetlen pénzember, aki annyira nem szedi a gyógyszereit, és olyan ügyesen meg tud szökni az ápolóitól, hogy befektessen Magyarországon.

  22. Mert momentán is milliók hisznek hazánkban olyan conteokban, melyekről már az alsó tagozatos tananyag eredményes elsajátítása nyomán is belátható, hogy baromság, és marha nagyszámú tudatlan papucsállatkával egy országban élni, nem komfortos. A normális színvonalat kínáló oktatási intézményei rendszerünk most szüntették meg, így a helyzet csak rosszabb lesz.

  23. Mert nem létezik, hogy a kormányunk bármely tagjára rábíznék egy ivartalanított kutyát, hogy egy 5x5-ös zárt kertben, negyed órát vigyázzon rá, mert: levágnák a szőrét Jézus nevében, megetetnék sült krumplival, majd eladnák 200 forintért egy kolbászüzemnek. Végül pökhendien megmagyaráznák nekem, hogy miért csinálták kurva jól.

  24. Mert nem létezik, hogy az ellenzék bármely tagjára rábíznék egy ivartalanított kutyát, hogy egy 5x5-ös zárt kertben, negyed órát vigyázzon rá, mert: levágnák a szőrét eladásra 5 forintért, megetetnék sült krumplival, majd elvesztenék. Végül pökhendien elmagyaráznák nekem, miért vagyok ÉN a rossz gazda.

  25. Mert miközben stadion van Orbán kertjében és minden nagyobb mezővárosban, nem sikerült az ellenzéknek, - egy üregi nyúl kormányzati kompetenciáját ígérő kampányával -, az emberek többségét meggyőzni arról, hogy ez azért elég fura, mert az utolsó épkézláb gólt a fekete-fehér tévék megjelenésekor rúgtuk, plusz még Rákosi sem ment el ilyen messze. És az ellenzék eléggé leszúrt ezért. Többször.

  26. Mert a XXI. századot, egyetlen politikusunk, vagy bármilyen cselekvési hatalommal felruházott véleményformálónk, egy összegben nem érti. A kormánypártiak Horthy Miklós, az ellenzék meg Horn Gyula dicsőséges éveiben ragadtak: technológia, idealizált társadalmi struktúrák, erőltetett gazdasági szerkezet, politikai metódusok, attitűd, hatalomgyakorlás, kommunikációs módszerek, életszemlélet, demokratikus intézményrendszer felfogás és kedvenc outfitt vonatkozásban. Részben halvány segédfogalmuk sincs, hol tart a világ, amit meg értenek belőle, azt meg utálják.
És ameddig mindenki saját kis sötét valóságából és megdönthetetlen értékítéletéből, sértetten kigyűlölködve ítélkezik és rosszkedvű, addig itt nem lesz jó világ, és nagy nagy nagy tisztelet a kivételeknek.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A megjegyzések moderáltak, jóváhagyás után lesznek láthatóak.